Proiect de lege. Pensie pentru copiii medicilor care isi pierd viata din cauza COVID-19

/ / Modificat: 2020-04-07
Proiect de lege. Pensie pentru copiii medicilor care isi pierd viata din cauza COVID-19

Proiectul de lege prin care copiii medicilor care isi pierd viata din cauza COVID-19 primesc pensie de urmas a fost depus la Senat si urmeaza sa intre in dezbatere senatorilor, Camera Deputatilor fiind for decizional. 

Propunerea prevede acordarea de ajutor de inmormantare, pensie de urmas, pentru copiii cadrelor medicale care mor in aceasta criza, dar si asistenta medicala gratuita si scutire la plata impozitului pe teren.

Cati bani vor primi urmasii

Potrivit proiectului, pensia de urmas va fi egala cu 75% din cunatumul salariului pe care cadrul medical l-a avut la data decesului.

Daca nu exista urmas, iar cel decedat era singurul sustinator al parintilor sai, acestia vor beneficia de pensia de urmas mentionata.

"Membrii familiilor cadrelor medicale decedate in timpul si din cauza serviciului ca urmare a desfasurarii activitatii medicale in lupta cu COVID-19 beneficiaza gratuit de asistenta medicala si medicamente in cadrul retelei sanitare a Ministerului Sanatatii sau in alte retele sanitare cu decontarea cheltuielilor de catre acest minister," se arata in propunerea legislativa.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Medici Covid - 19 Proiect lege

Articole recomandate

Citeste si despre