Proiect de lege: Parintii ar putea primi zile libere platite de stat, cand scolile se inchid temporar

/ / Modificat: 2019-03-13
Proiect de lege: Parintii ar putea primi zile libere platite de stat, cand scolile se inchid temporar

Un deputat a depus un proiect de lege care prevede ca unul dintre parinti sa primeasca zile libere pentru supravegherea copiilor, in situatia inchiderii temporare a unitatilor de invatamant unde acestia sunt arondati, din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile sau a altor situatii extreme, decretate de catre autoritatile competente.

Aceste zile ar urma sa fie platite pe toata perioada in care institutiile de invatamant sunt inchise.

Cine poate beneficia de aceasta facilitate

Cel care a initiat proiectul considera ca o astfel de facilitate este normala, deoarece nu toti parintii isi pot lasa copiii la bunici sau nu isi permit sa plateasca o bona. Prevederile se aplica celor care au copii cu varsta de pana la 12 ani, inregistrati in cadrul unei unitati de invatamant si celor care au copii cu dizabilitati, care urmeaza cursurile unei unitati de invatamant.

Dar, doar unul dintre parinti va putea sa ceara zilele libere. Daca autoritatile vor descoperi ca ambii parinti au cerut liber, atunci nu vor mai beneficia de aceasta facilitate.

Initiativa vine dupa ce anul trecut au fost mai multe zile in care elevii au intrat in vacanta fortata si parintii s-au plans ca nu au cu cine sa-i lase pe cei mici.

Propunerea de lege urmeaza sa fie dezbatuta in comisiile de specialitate.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Zile libere parinti Zile libere Inchidere scoli

Articole recomandate

Citeste si despre