Printul William a marturisit ca rolul de tata i-a scos la suprafata amintiri dureroase legate de moartea mamei

/ / Modificat: 2020-06-08
Printul William a marturisit ca rolul de tata i-a scos la suprafata amintiri dureroase legate de moartea mamei

Printul William, in varsta de 37 de ani, a acordat un interviu surprinzator in cadrul unui documentar realizat de televiziunea BBC. Sotul lui Kate Middleton a facut marturisiri despre durerea si traumele legate de moartea mamei sale, printesa Diana, dar si despre rolul de tata. 

Printul William a vorbit in cadrul documentarului „Football, Prince William And Our Mental Health“, ce a avut premiera pe 28 mai, despre rolul de parinte si despre trauma suferita in urma mortii mamei sale, printesa Diana, pe cand avea doar 15 ani.   

„Sa fii parinte este cea mai mare provocare pe care o poti avea. Cred ca atunci cand in viata ta se petrece o trauma, asa cum mi s-a intamplat mie, tata n-a prea fost prin preajma, iar mama a murit cand eram adolescent, emotiile revin in valuri atunci cand tu insuti devii parinte. Este greu pentru ca uneori nu e nimeni acolo sa te ajute si devine coplesitor“.   

"Ma gandesc la ea aproape in fiecare zi"

Printul William a marturisit ca durerea provocata de moartea mamei sale, care s-a stins din viata in urma unui accident de masina la Paris, in anul 1997, nu se va vindeca niciodata si ca mereu se gandeste la ea. 

Printul William avea 15 ani, iar fratele lui, printul Harry, doar 12 ani, cand mama lor a murit. 

„Ma gandesc la ea aproape in fiecare zi. Implinirea celor 20 de ani de la moartea ei mi se pare o ocazie perfecta sa ne amintim toate lucrurile bune legate de ea si, speram noi, sa arate o alta fata a ei, una pe care altii nu au vazut-o pana acum. Atat eu, cat si Harry ne-am simtit iubiti si sunt extrem de recunoscator ca dragostea inca exista“, marturisea William intr-un alt documentar filmat in 2017.  

In cadrul documentarului „Football, Prince William And Our Mental Health", printul William a marturisit ca sprijinul pe care i l-a oferit sotia sa a fost un mare ajutor pentru el. 

„Noi ne sprijinim reciproc si trecem prin momentele grele impreuna. Am evoluat si invatat impreuna. Totusi, este cert ca momentele de tristete pot aparea exact cand te astepti mai putin si de cele mai multe ori ai impresia ca poti sa le depasesti singur“, a marturisit printul. „Sa fii parinte e absolut minunat, dar poate fi si infricosator uneori“, a adaugat el.

William a lansat anul trecut, impreuna cu sotia sa, o linie de consiliere psihologica disponibila non stop, unde si ducesa de Cambridge a fost voluntar, potrivit unui comunicat oficial. De asemenea, in 2018, el a lansat un site dedicat imbunatatirii sanatatii mintale a angajatilor.

Articole recomandate

Citeste si despre