Primarul Capitalei, despre situatia scolilor: "As pleda pentru inchiderea scolilor"

/ / Modificat: 2020-03-09
Primarul Capitalei, despre situatia scolilor:

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, vrea sa inchida scolile. Ar fi un element de precaute suplimentara spune aceasta.

Posibilitatea inchiderii scolilor, in contextul epidemiei de coronavirus, va fi discutata in cadrul unei noi reuniuni a Comitetului National pentru Situatii Speciale de Urgenta, luni 9 martie, de la ora 16.00.

"As pleda pentru inchiderea scolilor. Ca primar general sunt obligata sa nu ma suprapun cu decizii locale peste deciziile luate la nivel national. Inima imi spune ca ar fi un element de precautie suplimentara. Mai bine sa luam masuri care poate, la un moment dat, sunt considerate exagerate decat sa fim pusi in situatia in care sa nu fim pregatiti, poate, pentru un val mai mare de imbolnaviri," a declarat Gabriela Firea la Antena 3.

"Scolile si gradinitele trebuie sa fie inchise pentru a limita pe cat posibil raspandirea ivrusuluil nu putem impune, dar putem sa transmitem aceasta rugaminte. Aceasta este propunerea noastra, o spunem foarte clar si raspicat, nu ne e teama de critica, petnru ca nu ne salvam individual, ci ne salvam impreuna, ca oras, ca tara, continent. 4 aprilie, cand vine vacanta de paste, e prea tarziu. Nu trebuie sa ne speriem, sa golim rafturile din magazine, farmacii, dar trebuie sa limitam pe cat posibil," a mai precizat primarul Capitalei.

Consiliul National al Elevilor solicita inchiderea scolilor

Consiliul National al Elevilor ii solicita ministrului Educatiei sa suspende cursurile timp de doua saptamani, pentru a preveni raspandirea noului Coronavirus. "Infectia cu Coronavirus reprezinta o reala urgenta nationala care trebuie gestionata cu responsabilitate de catre Guvernul României," spun elevii."

"Avand in vedere faptul ca elevii isi petrec pana la 7 ore zilnic la scoala, se impune suspendarea cursurilor timp de doua saptamani pentru a preveni raspandirea Coronavirus. Aceasta masura preventiva trebuie asumata tinand cont de faptul ca scolile din Romania nu dispun de resursele igienico-sanitare si nici de o cultura a sigurantei pentru ca acest virus sa nu fie raspandit," se arata in comunicatul Consiliului National al Elevilor (CNE).

In Romania au fost confirmate 15 infectii cu coronavirus. Cinci dintre pacienti au fost declarati vindecati si au fost externati. Autoritatile fac apel la populatie sa se informeze doar din surse oficiale si credibile.

In Italia, tara europeana cea mai afectata de coronavirus, a inchis toate scolile si universitatile timp de doua saptamani.  

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Gabriela firea Coronavirus

Articole recomandate

Citeste si despre