Povestea unei romance din Arizona care s-a vindecat de COVID-19, desi medicii nu i-au dat nicio sansa

/ / Modificat: 2020-04-09
Povestea unei romance din Arizona care s-a vindecat de COVID-19, desi medicii nu i-au dat nicio sansa

O romanca din Cluj stabilita in Arizona a reusit sa invinga coronavirusul, desi medicii nu i-au dat nicio sansa, avand o infectie avansata la plamani. Dupa 12 zile de chin la terapie intensiva a fost detubata, iar acum este in stare stabila.

"Starea mea este buna, sunt inca foarte slabita, pentru ca am fost extubata cu putin mai mult de o saptamana inainte. Incerc sa ma intaresc in fiecare zi mai mult si ma simt bine. Momentan, nu iau niciun medicament si am o prima programare la medicul de familie," a declarat Paula Simon in exclusivitate pentru Digi24.

"Mama a fost in coma indusa"

Fiica ei, studenta la Medicina, a vorbit despre cele 12 zile in care mama sa a fost la terapie intensiva:

"Mama a fost in coma indusa si nu mai tine minte. A fost 12 zile la terapie intensiva, 9 zile din acelea 12 a fost intubata si sedata. A avut pneumonie la ambii plamani, a avut soc septic, a avut insuficienta cardiaca, inima nu mai functiona asa de bine, plamanii deja nu mai functionau, era pe ventilator. Doctorii ma sunau din ora in ora sa-mi spuna ce se intampla, ce schimbari fac la mama. Si dupa cateva zile, tot o sunam, ne puneam telefonul pe speaker si ne rugam cu ea si ii spuneam. Chiar daca era sedata, nu stiu, noi aveam speranta ca totusi ne aude vocile si asa, in fiecare zi parca, vedeam o mica speranta intr-o imbunatatire si pe urma, dupa 9 zile au extubat-o. A fost pe hidroxiclorochina, azitromicina, medicamentele care se folosesc acum la toata lumea pentru tratarea Covidului. Si au avut grija de ea si acum o avem intre noi din nou," a povestii fiica Paulei.

Paula Simon este medic de familie acum, dupa ce a fost asistenta medicala timp de 15 ani. Nu stie daca s-a infectat cu coronavirus de la vreun pacient sau de la magazin.

"Cand am dus-o prima oara la spital, dosctorii au spus ca sunt sanse foarte mici sa aiba covid. Nici n-au vrut sa o testeze initial. M-am luptat foarte greu, am dus-o de patru ori la spital intr-o saptamana, sa insist la un test. Era acasa de o saptamana intreaga, am avut eu grija de ea. Intr-o dimineata, am vazut ca i-a scazut tensiunea si am dus-o la spital, la o clinica in Arizona. Au internat-o direct si au intubat-o. In urmatoarea zi au zis ca e pozitiva la Covid," a mai spus fiica femeii.

Sursa: Digi24

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Romanca Coma Covid - 19

Articole recomandate

Citeste si despre