Povestea tanarului din Iasi care a plecat pe cal la maternitate sa isi vada copilul

/ / Modificat: 2020-03-27
Povestea tanarului din Iasi care a plecat pe cal la maternitate sa isi vada copilul

Un tanar din Iasi a plecat sa isi vada copilul abia nascut calare pe cal. Imaginea cu tanarul in varsta de 22 de ani calare pe cal pe strazile Iasiului a devenit rapid virala pe retelele de socializare. 

Povestea tanarului este una emotionanta. Pentru ca transportul in comun era suspendat si bani de taxi nu avea, tanarul, care locuieste in Raducaneni, s-a intors acasa si a luat calul ca sa poata ajunge la Iasi, unde sotia lui si nou-nascutul il asteptau. 

Tanarul a mers 50 de kilometri si a avut la el chiar si declaratia pe propria raspundere, cand a fost oprit de politisti. Sotia lui a nascut un baietel si mai au acasa doua fetite. 

"In fiecare zi merg la munca cu calul"

"Am incercat sa iau un tramvai. Nu m-au lasat. Nu am avut bani sa iau un taxi. M-am intors acasa si m-am urcat pe cal. Prima data m-a oprit un echipaj de Politie. Le-a fost mila de mine si m-au lasat sa plec. Pe urma m-a oprit un echipaj de la Politia Locala. Au ras de mine, m-au luat la misto. Mai apoi m-a mai oprit un echipaj, au fost de treaba. Nu m-au amendat. Au inteles ca am o urgenta si nu am avut alta varianta", a spus Sergiu, pentru BZI.

Tanarul traieste in conditii modeste impreuna cu familia lui si a inceput sa construiasca o casa de cativa metri patrati. A ridicat doar o parte din pereti si mai are mult de lucru. Nu are bani sa finalizeze totul, dar munceste pentru asta: "Tot ce fac, fac pentru copii. Am trei acum, am nevoie de o casa. Traim greu acum, dar nu avem ce face, muncesc cat pot.", a mai spus Sergiu.

"Am fost plecat la munca. In fiecare zi plec la munca cu calul. Fac cam 30 de lei pe zi, nu mai mult. Cand am aflat ca a nascut, am mers sa-i duc de mancare.", a mai spus Sergiu.

A primit avertisment din partea politistilor

Ioana Balea, purtator de cuvant al IPJ Iasi, a declarat pentru Mediafax ca tanarul le-a prezentat politistilor o declaratie pe propria raspundere, completata in conformitate cu Ordonanta Militara 3/2020, insa a primit un avertisment pentru ca in Iasi nu se poate intra cu animale, in baza unei decizii a Consiliului Local.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre