Plaja din Grecia unde un sezlong a ajuns sa coste 120 de euro. Scandal urias

/ / Modificat: 2023-08-06
Plaja din Grecia unde un sezlong a ajuns sa coste 120 de euro. Scandal urias

Este scandal urias zilele acestea pe plajele din Grecia, unde un sezlong a ajuns sa coste nu mai putin de 120 de euro. Toate acestea din cauza unor miscari de ocupare abuziva a plajelor cu umbrele si sezlonguri.

„Miscarea prosoapelor”, asa cum este numita, se desfasoara in Paros, Naxos, Serifos, dar si pe alte insule elene, si a inmultit deja reclamatiile turistilor care-si doresc accesul liber pe plaja. Guvernul elen a anuntat ca analizeaza si monitorizeaza aceste reclamatii, iar legea va fi aplicata cu orice pret. 

Michalis Kiriazanos, seful Miscarii cetatenesti pentru plajele libere din Paros, a declarat ca a fost stabilit un proces pentru antreprenorul care instalase ilegal sezlonguri pe plaja „Mikri Santa Maria”.

„Din fericire l-am tinut departe, nu stim pentru cat timp, dar cu siguranta este o victorie mare. Cu mijloacele slabe pe care le avem, am vazut ca 7.186 de metri patrati au fost acordati legal antreprenorilor si au fost acoperiti in total 18.800 de metri patrati, 11.500 de metri patrati de ocupare sunt ilegali. Paharul s-a revarsat si a dat ocazia miscarii noastre sa avanseze”, a subliniat Kiriazanos.

La randul sau, Christos Georgousis de la Miscarea Cetatenilor pentru Plaje Libere, a declarat ca asteapta interventia procurorului dupa ordinul dat de Curtea Suprema.

In ceea ce priveste pretul sezlongurilor, Georgousis a spus ca pentru turistii care inchiriaza un set la Santa Maria, locurile din fata ajung la 120 de euro.

„Desigur, legea vorbeste despre o distanta de cinci metri, care desigur nu este respectata”, a adaugat el.

Guvernul elen intentioneaza sa demareze cat mai curand posibil controale in toata tara, care se vor solda cu amenzi si chiar sanctiunile foarte grave precum demolarile. 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Plaja Grecia

Articole recomandate

Citeste si despre