Peste 7.000 de elevi au lipsit la proba scrisa de Limba Romana de la Evaluarea Nationala 2023

/ / Modificat: 2023-06-19
Peste 7.000 de elevi au lipsit la proba scrisa de Limba Romana de la Evaluarea Nationala 2023

Elevii de clasa a VIII-a au sustinut astazi, 19 iunie, primul examen din cadrul Evaluarii Nationale 2023. Potrivit secretarului de stat, Florian Lixandru, peste 7.000 de elevi au fost absenti la proba scrisa de Limba Romana, care s-a desfasurat azi.

„Astazi a debutat prima proba din cadrul Evaluarii Nationale pentru elevii de clasa a VIII-a. Dupa o perioada tensionata atat pentru elevi, cat si pentru colectivul profesoral, iata ca am reusit astazi sa demaram examenul in cele mai bune conditii si in calendarul anuntat. Au fost inscrisi in examen 161.654 de elevi si astazi au fost prezenti la proba de limba si literatura romana 154.601, grad de participare de 95,63%”, a spus secretarul de stat, potrivit Euronews.

Ce subiecte au primit elevii la proba de Limba Romana, la Evaluarea Nationala 2023

Evaluarea Nationala a inceput astazi, 19 iunie, cu proba scrisa la Limba si Literatura Romana. La Subiectul I, elevii au avut de rezolvat mai multe cerinte pe baza unui fragment de text din opera „Limir Imparat” a lui Ioan Slavici si a unui fragment din textul „Desertul pentru totdeauna”, de Octavian Paler.

La subiectul al II-lea, elevii au avut de scris o compunere de minimum 150 de cuvinte in care sa caracterize personajul Lia din fragmentul de text primit la Subiectul I.

Elevii de clasa a VIII-a vor sustine urmatorul examen pe 21 iunie, la Matematica (proba scrisa), iar pe 22 iunie va avea loc proba scrisa a Limba si literatura materna.

Rezultatele se vor afisa in data de 28 iunie, iar pana pe 29 iunie elevii vor putea depune contestatiile, daca va fi cazul. Dupa solutionarea contestatiilor, pe 4 iulie se vor afisa rezultatele finale.

  • Surse: euronews.ro
  • Foto: Freepik

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Evaluarea nationala Evaluari nationale

Articole recomandate

Citeste si despre