Peste 100 de copii din Brasov au facut toxiinfectie alimentara. DSP a demarat o ancheta, de la ce s-ar fi imbolnavit

/ / Modificat: 2024-01-20
Peste 100 de copii din Brasov au facut toxiinfectie alimentara. DSP a demarat o ancheta, de la ce s-ar fi imbolnavit

Autoritatile fac verificari la Brasov, dupa ce 107 copii din cei 700, inscrisi la un after-school, au prezentat simptome de toxiinfectie alimentara, in acelasi timp. Copiii ar fi mancat din preparatele puse la dispozitie de o firma de catering si toti au avut simptome similare.

Micutii au acuzat stari de rau, greata, varsaturi, temperatura si diaree, iar unii dintre ei au avut nevoie de ingrijiri medicale. Directorul Spitalului de Copii Brasov a precizat ca dintre cei care s-au prezentat la unitatea medicala, toti au raspuns bine la tratament si nu s-au inregistrat cazuri grave.

„Simptomele sunt febra, varsaturi, stari diareice. Au venit intr-o stare generala mediocra, unii dintre ei au necesitat internare in spital, dar nici unul dintre ei nu este in stare grava”, a spus dr. Larisa Dragan, director medical al Spitalului de Copii Brasov, pentru presa locala.

Toti cei 107 copii care s-au imbolnavit frecventeaza after-schoolul aceleiasi scoli, iar autoritatile sanitar-veterinare banuiesc ca acolo s-ar fi imbolnavit copiii, mai exact de la mancarea servita de firma de catering.

„Inca de joi au aparut primele cazuri reclamate de parinti, vineri a fost un numar si mai mare decat cel de joi, din spusele directorului. Joi au avut la masa, adusa de firma de catering, cascaval pane, iar vineri – peste. Dintre cei peste 700 de copii care sunt inscrisi la after-school, in momentul acesta sunt raportate 107 cazuri. Directorul unitatii a anuntat DSP-ul. Au trimis o mostra din produse pentru ca au obligatia legala sa pastreze mostre din produsele alimentare aduse in fiecare zi. Ca si masuri, au sistat cateringul pentru saptamana viitoare. Asteapta rezultatul analizelor”, a precizat purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Brasov, Valentin Bucur.

FOTO: Colaj Freepik/Facebook

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Toxiinfectiile alimentare Copii Ancheta

Articole recomandate

Citeste si despre