Patru copii au ajuns la spital, dupa ce au fost spalati cu insecticid pentru animale

/ / Modificat: 2023-08-31
Patru copii au ajuns la spital, dupa ce au fost spalati cu insecticid pentru animale

O mama din orasul Tandarei s-a prezentat la camera de garda a spitalului din oras mai intai cu doi dintre cei patru copii ai sai. Acestia incepusera sa se simta rau, dupa ce mama lor i-a spalat pe cap cu insecticid pentru animale, pentru a-i scapa de paduchi. Ulterior, si ceilalti doi copii ai femeii au inceput sa se simta rau, din aceeasi cauza.

Copiii, cu varste cuprinse intre un an si 17 ani, au inceput sa aiba dureri de cap si greturi dupa ce mama lor a folosit o substanta chimica destinata uzului veterinar, pentru a-i spala pe cap. Produsul se foloseste la oi, pentru a combate raia, insa femeia l-a utilizat si in cazul copiilor sai. Primii care au inceput sa se simta rau au fost cei mai mici dintre copii, in varsta de un an si patru ani. Dupa ce medicii de la camera de garda din Tandarei i-au evaluat, au decis sa ii trimita de urgenta cu elicopterul la spitalul Grigore Alexandrescu din Bucuresti.

La scurt timp, femeia a venit din nou la spital, de data aceasta cu ceilalti doi copii, in varsta de sapte si, respectiv, 17 ani. Si in cazul lor, medicii au decis transferul la spitalul din Bucuresti. In prezent, toti cei patru copii sunt in stare stabila si au depasit perioada critica. Acestia au ramas in continuare internati, pentru a li se urmari starea, insa se afla pe sectie, nu mai sunt la terapie intensiva.

Directia de Asistenta Sociala din localitate a deschis o ancheta. In paralel, politia a deschis un dosar penal pentru vatamare corporala din culpa.

In cazul in care copiii se confrunta cu existenta paduchilor, trebuie folosite produse speciale de la farmacie pentru a scapa de acestia. Produsele sunt special formulate pentru oameni, sunt eficiente si nu prezinta niciun pericol daca sunt folosite conform instructiunilor.

FOTO: Freepik

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Copii spital

Articole recomandate

Citeste si despre