Parlamentul a decis dublarea alocatiilor pentru copii

/ / Modificat: 2020-06-03
Parlamentul a decis dublarea alocatiilor pentru copii

Dupa discutii aprinse, Parlamentul a decis dublarea alocatiilor pentru copii. La dezbateri, fostul ministru al Muncii, Lia Olguta Vasilescu a sustinut ca sunt bani in buget pentru dublarea alocatiilor, in timp ce PNL, prin Florin Roman, a cerut eliminarea pensiilor speciale pentru a aduce bani la buget. 

Parlamentul a adoptat legea de respingere a Ordonantei de Urgenta care amana dublarea alocatiilor pana la data de 1 august 2020. Au fost 209 voturi pentru respingerea OUG, 3 voturi impotriva si 98 de abtineri. 

Legea urmeaza sa fie promulgata de presedintele Klaus Iohannis. In aceste conditii, Guvernul ar trebui sa creasca alocatia pentru copii pana la suma de 300 de lei. Presedintele are la dispozitie 20 de zile pentru promulgarea legii, insa o poate retrimite in Parlament.

Dublarea alocatiilor a fost amanata la inceputul acestui an, dupa ce presedintele Klaus Iohannis a promulgat legea adoptata de Parlament. Guvernul a sustinut ca in buget nu erau prevazuti bani, astfel incat este nevoie ca legea sa fie amanata pana dupa rectificarea bugetara din vara. In luna decembrie a anului trecut, Camera Deputatilor a votat, decizional, propunerea legislativa care prevede dublarea alocatiei pentru copiii intre 2 si 18 ani, suma care ajunge la 300 de lei, respectiv la 600 de lei pentru copiii cu handicap.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre