Parintii din Romania cauta acum numai bone vaccinate

/ / Modificat: 2021-12-02
Parintii din Romania cauta acum numai bone vaccinate

Parintii din Romania si-au schimbat compartamentul in ceea ce priveste alegerea bonelor. Odata cu trecerea la cursurile online si inchiderea multor gradinite si scoli in perioada pandemiei, tot mai multi parinti au fost nevoiti sa apeleze la serviciile bonelor. Totusi, cei mai multi dintre parintii din Romania cauta acum bone vaccinate impotriva Covid. 

Cererea părinților pentru bone vaccinate a crescut cu 70% față de anul trecut, conform unei cercetări recente realizate de Sitter, prima platformă online dedicată serviciilor de îngrijire din România.

Dacă anul trecut, una din 10 familii își punea problema colaborării cu o bonă vaccinată, în 2021, 8 din 10 familii (80%) iau în considerare acest aspect. Datele Sitter arată că părinții sunt dispuși să plătească cu 12-15% mai mult pentru serviciile unei bone vaccinate.

“În contextul în care din ce în ce mai mulți părinți apelează la serviciile bonelor din cauza reglementărilor impuse de lege, considerăm că este necesară o discuție despre acest subiect în spațiul public.

În urma unei analize, dar și a unor interviuri cu părinții și bonele înregistrate pe platforma Sitter, am descoperit că bonele vaccinate își găsesc mult mai ușor de muncă, iar asta cred că va fi o tendință în continuă creștere.

Ultimii 2 ani i-au făcut pe părinți să pună mult mai mult accent pe sănătatea familiei și a copiilor, motiv pentru care am venit și noi în ajutorul lor cu o nouă opțiune de selectare a bonelor în funcție de vaccinare. Astfel, ei își pot alege din prima condițiile în funcție de care aleg bona.

De asemenea, ce trebuie să mai știe părinții este că am introdus și un serviciu de evaluare psihologică la cerere a bonei pentru că are un rol atât de important în stabilirea gradului de compatibilitate cu angajatorul și oferă un motiv în plus de liniște familiilor.

Concluzia la care am ajuns în urma analizei din ultimul an este următoarea: bonele vaccinate își găsesc mult mai repede și mai ușor un loc de muncă pe termen lung, iar părinții sunt dispuși să plătească mai mult pentru asta”, a declarat Laura Bulai, Co-fondator Sitter, citată de educatieprivata.ro.

Articole recomandate

Citeste si despre