Oficial! Ziua de 29 noiembrie va fi liberă pentru elevi şi profesori

/ / Modificat: 2021-11-26
Oficial! Ziua de 29 noiembrie va fi liberă pentru elevi şi profesori

Este oficial! Ziua de 29 noiembrie va fi liberă. Guvernul a decis să se facă punte cu ziua de 30 noiembrie, când se celebrează Sfântul Andrei, după ce fostul ministru al Muncii, Raluca Turcan, a propus ca această dată să fie liberă de la stat.

Miercuri, ministrul Sorin Cîmpeanu, care începe un nou mandat după ce Cabinetul Ciucă a trecut de Parlament, spunea că liberul de pe 29 noiembrie depinde de o hotărâre de Guvern ce va fi dată după votul de încredere.

”Suntem într-o situaţie specială pentru că luni, 29 noiembrie, este foarte posibil să fie declarată zi liberă prin Hotărâre de Guvern, pe care o vom avea dacă Guvernul va beneficia de votul de încredere şi va fi instalat.

Zilele de 30 noiembrie şi 1 decembrie sunt libere, deci practic 2 decembrie ar fi prima zi în care se poate face şcoală cu prezenţă fizică în toate aceste localităţi (cele unde rata de infectare cu noul coronavirus scade sub 3 la mie, n.r.)”, a spus Sorin Cîmpeanu.

Deși mulți bugetari se vor bucura de o minivacanță de cinci zile nu vor avea toți liber la datele menționate. Unii dintre angajați vor trebui să se prezinte la locurile de muncă.

”Pentru personalul instituţiilor şi autorităţilor publice, ziua de 29 noiembrie 2021 se stabilește ca zi liberă. (2) Pentru recuperarea zilei de muncă stabilită ca zi liberă potrivit alin. (1), instituţiile şi autorităţile publice îşi vor prelungi corespunzător timpul de lucru până la data de 31 decembrie 2021 potrivit planificărilor stabilite. (3) Pentru munca prestată potrivit alin. (2) nu se acordă timp liber corespunzător.

Art. 2. — Prevederile art. 1 nu se aplică în locurile de muncă în care activitatea nu poate fi întreruptă datorită caracterului procesului de producţie sau specificului activităţii. Art. 3. — Prevederile art. 1 nu se aplică magistraţilor şi celorlalte categorii de personal din cadrul instanţelor judecătoreşti implicate în soluţionarea proceselor cu termen în ziua de 29 noiembrie 2021 şi nici participanţilor în aceste procese”, arată hotărârea de Guvern ce a fost semnată de prim-ministrul interimar, Florin Cîțu, care va fi înlocuit de Nicolae Ciucă.

Articole recomandate

Citeste si despre