O fetita de 5 luni din Mures s-a stins in urma infectiei cu coronavirus

/ / Modificat: 2020-11-25
O fetita de 5 luni din Mures s-a stins in urma infectiei cu coronavirus

O fetita in varsta de 5 luni, din judetul Mures, s-a stins in urma infectiei cu coronavirus. Potrivit Grupului de Comunicare Strategica, bebelusul se afla printre persoanele decedate in Romania la data de 23 noiembrie.

Fetita suferea si de alte afectiuni. Doctor Claudiu Puiac, managerul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Targu Mures a declarat ca fetita era internata la sectia ATI COVID si prezenta multiple comorbiditati. 

„In cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Targu Mures pe sectia ATI COVID a decedat o pacienta in varsta de cinci luni si jumatate, care a fost confirmata cu infectie SARS-CoV-2, care a avut multiple spitalizari in antecedente. Aceasta, ca si comorbiditati, prezenta un retard sever in dezvoltarea neuropsihomotorie, cu malnutritie si un defect septal sever. Era internata la SCJU Targu Mures din data de 2 septembrie”, a declarat dr. Claudiu Puiac.

Este al doilea deces la copii in acest judet, dupa ce pe 11 octombrie s-a mai stins un copil de 4 ani din aceeasi cauza. Potrivit datelor furnizate de Grupul de Comunicare Strategica, fetita in varsta de 5 luni este al cincilea copil care moare in Romania din cauza COVID-19. 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre