O fetita din Republica Moldova a devenit mama la doar 11 ani!

/ / Modificat: 2024-02-08
O fetita din Republica Moldova a devenit mama la doar 11 ani!

O fetita de doar 11 ani din Republica Moldova a nascut recent, la Institutul Mamei si Copilului. Inspectoratul General de Politie din Republica Moldova a anuntat luni deschiderea unui dosar penal pentru viol, potrivit stirileprotv.ro.

Potrivit declaratiilor oficiale, politia a fost sesizata la data de 13 decembrie 2023 de reprezentantii unui centru de sanatate, care au descoperit in urma unei examinari medicale ca minora in varsta de 11 ani era insarcinata.

”In cadrul cercetarilor urmeaza a fi efectuate actiuni procesuale pentru stabilirea tuturor circumstantelor. La 13 decembrie 2023, politia a fost sesizata de reprezentantii unui centru de sanatate, care ne-au comunicat ca in urma examinarii medicale a unei minore de 11 ani, s-a constatat ca aceasta este insarcinata”, a declarat Diana Fetco, sefa Sectiei Comunicare si Protocol a Inspectoratului General de Politie.

Fetita de 11 ani a nascut la Institutul Mamei si Copilului

Copila de 11 ani a nascut un bebelus la Institutul Mamei si Copilului, a scris luni publicatia moldoveana Unimedia. Informatia a fost confirmata de Elena Mudrii, sefa Serviciului Informare si Comunicare cu Mass-media al Ministerului Sanatatii.

”Pe cazul dat a fost pornita o cauza penala, pentru viol savarsit asupra unei persoane care nu a atins varsta de 14 ani. In cadrul cercetarilor urmeaza a fi efectuate actiuni procesuale, pentru stabilirea tuturor circumstantelor. Totodata, a fost initiata procedura de audiere in conditii speciale a minorei”, a mai spus Diana Fetco.

In Republica Moldova, 27 la mie dintre adolescentele cu varsta intre 15-19 ani au devenit mame in 2020, iar 6 din 100 de copii nascuti provin de la mame adolescente. 8 din 10 adolescente care au devenit mame in 2020 in Republica Moldova provin din mediul rural, arata Biroul National de Statistica.

Specialistii in sanatate si asistenta social spun ca lipsa educatiei sanitare, saracia si problemele familiale sunt de vina pentru aceasta statistica sumbra, potrivit adevarul.ro.

„O educatie anterioara le-ar pregati pentru acest lucru si ar lua aceasta decizie informata, la momentul potrivit. Lucrul acesta lipseste foarte mult in scoala romaneasca. Pregatirea tineretului pentru viata, pentru ce inseamna sa fii parinte”, precizeaza Carmen Zaboloteanu, sefa Sectiei de Neonatologie de la Maternitatea Botosani si care anual are de-a face cu zeci de copii nascuti de mame minore.

  • Surse: stirileprotv.ro, adevarul.ro, unimedia.info
  • Foto: Pexels

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Fetita Mama tanara Mama minora

Articole recomandate

Citeste si despre