O fetita a tusit 20 de zile la rand fara oprire. Medicii au ramas socati. Ce au descoperit la radiografie

/ / Modificat: 2023-07-17
O fetita a tusit 20 de zile la rand fara oprire. Medicii au ramas socati. Ce au descoperit la radiografie

Mama unei fetite a inceput sa fie foarte ingrijorata deoarece fiica ei tusea de 20 de zile fara oprire. Desi a mers la numerosi medici, nimeni nu si-a putut da seama ce se intampla cu micuta. A urmat mai multe tratamente cu medicamente, insa tusea nu s-a oprit. 

Ingrijorata pentru fiica ei, mamica a mers si la alti medici pentru a face mai multe investigatii. Doctorii au ramas socati dupa ce au descoperit ce se intampla de fapt cu micuta. 

Intamplarea a avut loc in perioada verii, de aceea mama, dar si specialistii au crezut initial ca este vorba despre o raceala. Alternanta dintre caldura si racoare poate provoca tuse sau iritatii ale mucoaselor nazale si deshidratate. In cele mai multe cazuri, simptomele dispar in cateva zile. Daca acestea persista insa, cel mai bine este sa mergeti de urgenta la medic. 

Asa s-a intamplat si in cazul micutei care tusea puternic de peste 20 de zile. In ciuda medicamentelor, tusea persista, asa ca medicii la care parintii au mers ultima oara au decis sa ii faca fetitei si o radiografie, care a aratat ca un obiect se blocase in caile respiratorii. 

Fetitiei i-a fost facuta imediat o anestezie si a fost supusa unei bronhoscopii. Scopul acestei proceduri era de a permite echipei medicale sa vizualizeze arborele respirator, inclusiv traheea si bronhiile, cu ajutorul unei sonde. Diagnosticul nu a intarziat sa apara.

Cu ajutorul unui dispozitiv numit bronhoscop cu fibra optica, au observat ceea ce parea a fi un capac de pasta de dinti.

Potrivit doctorului Walter Benitez, care a efectuat examinarea, copilul a inghitit capacul probabil in aceeasi zi in care a inceput tusea. In urma unei operatii, fetita si-a revenit.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Tuse copii

Articole recomandate

Citeste si despre