O fetita a murit dupa ce a baut uleiul esential folosit de parinti pentru a-i calma tusea

/ / Modificat: 2019-01-07
O fetita a murit dupa ce a baut uleiul esential folosit de parinti pentru a-i calma tusea

Stie toata lumea ca pe cutiile de medicamente si substante periculoase este scris: "nu lasati niciodata la indemana copiilor". Si nu se intampla nimic, pana cand intr-o zi, curiozitatea il face sa ia si sa bage in gura.

Asta s-a intamplat cu o fetita de numai 11 luni. O tragedie care a determinat-o pe mama sa-si strige suferinta pe retelele de socializare, cu intentia si speranta ca nu se va intampla nimanui.

Fetita sa a murit la cateva zile, dupa ce a ingerat uleiul din care ii pusese pe piept, pentru a-i calma tusea.

A baut din uleiul de camfor

Fetita a stat mai mult de o saptamana la terapie intensiva pana la sfarsitul tragic, potrivit Mirror.

Mama ei, Jessica, in varsta de 23 de ani, din Toxteth, Liverpool, a vrut sa arate mai multe fotografii cu fiica ei, impreuna cu descrierea a tot ceea ce a trait, pentru a atrage atentia parintilor despre pericolul pe care il reprezinta, pentru copii, contactul cu diferite substante.

Camforul este unul dintre principalele componente ale diferitelor preparate menite sa calmeze tusea prin aromele pe care le elibereaza, iar utilizarea sa este contraindicata copiilor cu varsta sub 2 ani si persoanelor care sufera de epilepsie. Motivul nu este ca o pot inghiti, dar, de asemenea, s-a observat ca la micuti, aceasta si alte substante similare pot stimula producerea mucusului si pot inflama tractul respirator. La copiii mici, de fapt, se pot produce convulsii similare astmaticii.

Simptomele au aparut imediat

Se pare ca parintii au lasat sticla de ulei pe o noptiera. Fetita a reusit sa o ia si a baut din ea.

A inceput sa tuseasca imediat, iar parintii au crezut ca se sufoca, dar, foarte repede tusea s-a agravat, buzele i s-au invinetit si si-a pierdut cunostinta. Micuta a fost incapabila sa mai respire in mod corespunzator.

Desi a fost dusa de urgenta la spital si internata la terapie intensiva, la noua zile dupa acel eveniment, fetita a murit.

Regretele sunt tardive in acest caz, iar parintii trebuie sa fie foarte atenti si sa nu lase la indemana copiilor medicamente, detergenti sau alte substante care ar putea pune in pericol viata micutilor.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Pericol Pericol copii Pericol medicamente copii

Articole recomandate

Citeste si despre