O femeie insarcinata in sapte luni a murit la Timisoara. Bebelusul a fost salvat

/ / Modificat: 2020-12-09
O femeie insarcinata in sapte luni a murit la Timisoara. Bebelusul a fost salvat

Tragedie la Timisoara, unde o tanara insarcinata in sapte luni a ajuns la spital cu o forma grava a infectiei cu coronavirus. Printr-o minune, medicii au reusit sa salveze bebelusul. Din pacate, mama micutului a murit.

Femeia in varsta de 36 de ani era insarcinata in a 26-a saptamana. Aceasta a fost transferata de la spitalul din Drobeta Turnu severin la Timisoare, deoarece avea nevoie de un plaman artificial pentru a respira.

Cand a fost preluata insa de medicii din Timisoara, femeia avea o saturatie de oxigen de 80%. Medicii au efectuat o cezariana de urgenta si au reusit sa salveze copilul, care cantarea doar 800g.

Cu toate acestea, medicii sustin ca starea de sanatate a bebelusului este favorabila si ca a inceput sa ia in greutate. Fetita urmeaza sa stea in continuare in incubator in urmatoarele luni.

Imediat dupa operatie femeia a fost transferata pe sectia de Anestezie si Terapie Intensiva, unde respira cu ajutorul unui plaman artificial.

Apropiatii femeii au organizat inclusiv o campanie de donare de sange in speranta ca o pot salva. Cu toate acestea, medicii nu au reusit sa o salveze.

„I s-a facut cezariana la Spitalul Judetean Timisoara, apoi a fost transferata pe sectia de Anestezie si Terapie Intensiva. Este vorba despre o tanara de 36 de ani. A stat internata cateva zile, dupa care a fost transferata la Terapie Intensiva, la Casa Austria. A facut cezariana in interes matern, copilul a avut un pic peste 800 de grame, la nastere. Femeia de 36 de ani a ramas in continuare internata la Casa Austria, cu plaman artificial si, din pacate evolutia nu a fost favorabila. Functia pulmonara nu s-a putut recupera si acum citeva zile, din pacate, a decedat. Nou nascutul este la noi la maternitate, intubat si ventilat. Are o evolutie normala, fiziologica, pentru un prematur”, a spus Marius Craina, seful Clinicii Bega a Spitalului Judetean Timisoara, potrivit tion.ro.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre