O femeie insarcinata in luna a saptea a murit in ambulanta in urma infectiei cu COVID-19

/ / Modificat: 2020-07-31
O femeie insarcinata in luna a saptea a murit in ambulanta in urma infectiei cu COVID-19

O femeie insarcinata in luna a saptea a murit in ambulanta, intre Arad si Timisoara, in timp ce era transferata de la un spital la altul. Initial, tanara in varsta de 38 de ani era asimptomatica, insa starea ei s-a inrautati si a facut trei stopuri cardio respiratorii. Medicii au readus-o la viata de doua ori, la Timisoara.

Managerul Spitalului Judetean Timisoara acuza: "Doua vieti omenesti. Mama si fat, puteau fi salvati".

Directiile de Sanatate Publica din cele doua judete au deschis o ancheta, in vreme ce managerul Spitalului Judetean Timisoara, Raul Patrascu, isi acuza colegii de la Arad si spune ca sunt singurii vinovati de tragedie.

Acuzatii intre spitale 

Managerul Spitalului Judetean din Timisoara, Raul Patrascu, ii acuza pe doctorii de la Arad: 

"Am avut un caz tragic, revoltator si halucinant, este vorba despre o pacienta de 38 de ani insarcinata in 28 de saptamani, care a ajuns la noi in unitatea de primiri urgente fara a fi anuntati in prealabil. Am fost anuntati in timpul transferului, atunci cand pacienta a facut, din punctul meu de vedere, previzibil, un stop cardio respirator, pe ambulanta. Este vorba de o pacienta pozitiva de la spitalul Judetean Arad. Initial a fost asimptomatica."

Medicul Patrascu spune ca pacienta nu a fost tratata corespunzator situatiei sale medicale: 

"A fost internata pe sectia de chirurgie la Arad. Apoi transferata pe sectia de ATI, pentru ca starea ei se inrautatea. Iar in cursul zilei de ieri cineva acolo a decis transferul catre Timisoara fara sa ne anunte. Initial, planul era sa mearga pentru un consult la maternitatea Bega, a Spitalului Judetean, iar mai apoi spre spitalul Victor Babes, care e spitalul Covid.

"O intubare facuta la timp ar fi facut diferenta"

Colegii mei au incercat sa o resusciteze de trei ori, nu au reusit, din pacate atat ea, cat si fatul au decedat. Pacienta nu a plecat intubata de la Arad, desi era in insuficienta respiratorie. Era hipoxica, era previzibil ca va face stop cardiorespirator. Atunci cand a ajuns la noi, medicii nostri s-au chinuit peste o ora sa o resusciteze, au reusit de doua ori, a treia oara nu au mai reusit. O intubare facuta la timp ar fi facut toata diferenta. Nu intelegem de ce acest lucru nu a fost facut la spitalul din Arad si ne revolta acest caz."

Managerul timisorean nu se fereste sa conteste deciziile luate la Arad si spune ca femeia gravida putea fi salvata: "Avand in vedere ca pacienta era gravida, avand in vedere ca pacienta era hipoxica si prezenta insuficienta respiratorie, tipica evolutiei unui caz covid, este revoltator faptul ca intubarea s-a facut abia pe ambulanta, si nu inainte. Nu inteleg de ce colegii de la Arad nu ne-au cerut ajutorul in acest caz. Este vorba despre doua vieti omenesti, de mama si de fat, care puteau fi salvati."

Sursa: https://observatornews.ro/

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre