O femeie din Vrancea a murit la cateva ore dupa ce a nascut. A suferit 6 stopuri cardiace

/ / Modificat: 2019-07-10
O femeie din Vrancea a murit la cateva ore dupa ce a nascut. A suferit 6 stopuri cardiace

O femeie de 35 de ani a murit la putin timp dupa ce a nascut. Familia acuza medicii ca nu au vrut sa ii faca operatie de cezariana, motiv pentru care mai multe anchete sunt in desfasurare, potrivit Mediafax.

Incidentul s-a produs la Spitalul Judetean din Focsani. Femeia era supraponderala si a nascut pe cale naturala, iar ulterior a intrat in stop cardio-respirator. Medicii de la Terapie Intensiva au incercat sa o salveze, dar dupa mai multe tentative esuate au fost nevoiti sa constate decesul.

A intrat de 6 ori in stop cardio-respirator

Medicul care care s-a ocupat de Nicoleta spune ca nasterea a decurs fara probleme, dar dupa o ora a fost nevoie de o interventie, pentru ca mama nu eliminase si placenta. Dupa aceea, starea ei a inceput sa se degradeze, iar in decurs de cateva ore a intrat de mai multe ori in stop cardio-respirator si a fost resuscitată de fiecare data. Insa, la ultimul stop nu s-a mai putut face nimic.

"La ultimul control am stabilit impreuna sa ne vedem pe 15 iulie. Din cauza fisurarii membranei a fost adusa la spital si am internat-o. A nascut la ora 00.15, nasterea a decurs absolut normal, apoi a fost nevoie de o etapa de scoatere manuala a placentei care s-a facut sub anestezie. La jumatate de ora dupa aceasta manevra starea ei de sanatate s-a deteriorat brusc. La ora 3.00 noaptea a aparut primul stop, resuscitat, apoi au aparut alte 5 stopuri, pentru ca marti la ora 13.45 sa fie declarat decesul," a precizat dr. Ionut Fainoiu, medicul care a asistat femeia la nastere, potrivit Libertatea.

Autoritatile si spitalul au deschis anchete

Familia a depus plangeri la Politie si Parchet, solicitand sa fie verificat modul in care au intervenit medicii in timpul nasterii si de ce nu s-a efectuat operatie cezariana, tinand cont ca femeia era supraponderala.

Cazul este anchetat de autoritati, iar politistii au deschis dosar penal pentru ucidere din culpa.

Si spitalul a demarat o ancheta, iar specialistii vor încerca sa stabileasca daca personalul medical a actionat corect in timpul nasterii si in cadrul Sectiei Terapie Intensiva.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Femeie nastere

Articole recomandate

Citeste si despre