O familie din Oradea a obtinut 40.000 de euro despagubiri de la Wizzair, dupa ce compania a anulat zborul cu care trebuiau sa revina in tara

/ / Modificat: 2024-02-13
O familie din Oradea a obtinut 40.000 de euro despagubiri de la Wizzair, dupa ce compania a anulat zborul cu care trebuiau sa revina in tara

 

O familie din Oradea a reusit sa obtina in instanta despagubiri de 40.000 de euro de la compania aeriana Wizz Air dupa ce vacanta le-a fost distrusa. Membrii familiei au marturisit ca nu au mai avut cum sa ajunga in tara si au fost nevoiti sa mai stea cateva zile in Spania, dupa ce compania a anulat zborul fara nicio explicatie. 

Acestia au stat cateva zile in plus in Madrid, pe banii lor pana cand au reusit sa ajunga in Romania. Decizia nu este un definitiva. 

Familia Ursuta, formata din patru membri, doi soti, mama unuia dintre ei si un copil de 3 ani, a plecat in vacanta in Spania in decembrie 2020. In momentul in care trebuiau sa se intoarca in tara, acestia au aflat ca aeroportul din Madrid fusese inchis din cauza ninsorilor. 

Au petrecut o noapte pe podeaua aeroportului, fara sa primeasca hrana sau cazare din partea companiei, asa cum prevede legea. Dupa 15 ore de stat in aeroport, Mircea Ursuta nu a primit nicio informatie despre zbor. 

"Ni s-a spus ca acesta este ultima cursa de Sibiu, nu mai figureaza in programul Wizz Air si nu vom mai zbura la Sibiu. Bun si atunci unde vom zbura? Nu stim!", a povestit barbatul. 

Au stat inca trei zile in Madrid, pe banii lor 

Pentru ca nu a mai fost niciun zbor catre Romania, cei patru au fost nevoiti sa mai stea inca 3 zile in Spania, timp in care nu au putut contacta compania aeriana. 

"Atitudinea celor de la Wizzair, interventii si nervozitate atunci cand intrebam daca pleaca sau nu avionul, modul cum ne-au tratat", a mai declarat o turista. 

Intr-un final, cei patru romani au reusit sa ia un tren spre Barcelona si s-au imbarcat spre Budapesta, iar de acolo au inchiriat o masina si au mers pana la Oradea, tot pe banii lor. Ajuns acasa, Mircea Ursuta, de profesie avocat, a dat compania Wizzair in judecata. 

Initial a cerut daune morale de 80.000 de euro, cate 20.000 de euro pentru fiecare membru al familie. A primit insa doar jumatate din suma ceruta. Este hotarat sa conteste decizia. 

 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Despagubiri Familie

Articole recomandate

Citeste si despre