Numele ciudat pe care doi romani din Anglia l-au ales pentru copilul lor. Probabil englezii nu au inteles

/ / Modificat: 2022-08-02
Numele ciudat pe care doi romani din Anglia l-au ales pentru copilul lor. Probabil englezii nu au inteles

Alegerea numelui unui copil nu este deloc usoara. Te gandesti la o varianta care sa i se potriveasca, sa se „asorteze” cu numele de familie si sa nu ajunga o povara pentru el cand va fi mai mare. Te gandesti chiar sa nu fie purtat de o persoana care ti-e antipatica. Dar unii nu par sa aiba deloc filtre, iar dovada stau doi romani din Marea Britanie care i-au pus fiului lor un nume unic, dar cel putin bizar.

Daca unii aleg numele copiilor din carti, dupa vreo vedeta sau ca un soi de omagiu adus unei persoane dragi si importante din viata lor, altii se inspira din filme. Si nu, nu doar din numele personajelor, ci chiar din titlurile productiilor americane celebre. Asa se face ca fiul unor romani din Anglia a ajuns sa fie botezat la nastere „Pufi Greu Deucis”.

Este evident ca parintii sunt fani ai filmului cu Bruce Willis sau ca li s-a parut ca numele va fi pentru fiul lor un soi de talisman. Iar faptul ca acest nume a ajuns pe certificatul de nastere al baiatului poate fi pus, cu siguranta, pe seama faptului ca autoritatile din Anglia nu au inteles cuvintele romanesti. Povestea numelui ciudat s-a aflat in Romania dupa ce parintii au obtinut un certificat de nastere romanesc, desi fiul lor s-a nascut la Birmingham, in Marea Britanie. La o privire mai atenta, si mama copilului are un nume neobisnuit, care ar fi putut fi mai mult o porecla.

Numarul numelor primite de un copil, limitat prin lege. Cum se poate schimba un prenume

In aprilie 2022, Klaus Iohannis a promulgat o lege care prevede ca un copil nu mai poate primi pe certificatul de nastere mai mult de trei prenume.

In plus, acelasi act normativ stipuleaza si conditiile in care se poate cere schimbarea numelui si a prenumelui, iar unul dintre motivele considerate intemeiate este acela ca ar contine cuvinte ridicole sau indecente.

Articole recomandate

Citeste si despre