Noi masuri de relaxare. Nelu Taturaru: "Putem avea o viata normala la sfarsitul lunii iulie"

/ / Modificat: 2020-05-27
Noi masuri de relaxare. Nelu Taturaru:

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, a anuntat ca romanii vor putea avea o viata normala la finalul lunii iulie - inceputul lunii august, fiind in continuare importanta pastrarea distantei fizice. Restrictiile se vor relaxa treptat.

Ministrul a precizat ca numarul de cazuri de coronavirus este in continua scadere, iar autoritatile au pregatit un plan potrivit caruia terasele s-ar putea deschide pe 1 iunie, iar restaurantele ar urma sa-si reia activitatea din data de 15 iunie.

"Pentru prima etapa, la 1 iunie avem o deschidere a teraselor. Daca lucrurile pornesc normal, de la 15 ne gandim să deschidem si plajele. Suntem intr-un moment in care, odata cu masura de relaxare, avem si puterea de gestionare a unor evenimente neplacute. Poate lumea nu intelegea, dar fiecare masura de relaxare implica si riscul de contaminare comunitara," a declarat Nelu Tataru. 

Noi masuri de relaxare

Din 15 iunie ar putea fi redeschise si piscinele ai salile de sport, spune ministrul Sanatatii.

In a doua etapa, incepand cu 15 iunie 2020, sunt permise activitatile de servire si consum a produselor alimentare in spatiile de servire a mesei din interiorul unitatilor de alimentatie publica, cu exceptia celor in care sunt organizate evenimente. 

In a treia etapa, incepand cu 1 iulie 2020, sunt permise toate activitatile de servire si consum al produselor alimentare, in spatiile de servire a mesei din interiorul si exteriorul tuturor unitatilor de alimentatie publica.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Nelu tataru

Articole recomandate

Citeste si despre