Ministrul Sanatatii, despre redeschiderea scolilor: "S-ar putea la sfarsitul lunii mai, inceputul lui iunie"

/ / Modificat: 2020-04-22
Ministrul Sanatatii, despre redeschiderea scolilor:

Pe 15 mai Romania va iesi din starea de urgenta, iar masurile luate pentru a limita raspandirea coronavirusului se vor relaxa. In aceste conditii, elevii se pot intoarce la scoala, dupa ce cursurile au fost suspendate pe data de 11 martie.

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, anticipeaza ca scolile s-ar putea redeschide la sfarsitul lunii mai sau inceputul lunii iunie.

El a precizat ca trebuie stabilit in ce conditii se vor intoarce elevii la scoala, urmand sa aiba o intalnire cu ministrul Educatiei, Monica Anisie.

"Trebuie sa avem foarte mare grija la tot ce inseamna copii, la tot ce inseamna circuitul copiilor, daca vom face mai multe schimburi, daca vor fi mai putine ore, daca vom avea acele biocide, daca vom avea si mascute. Dar sunt protocoale pe care le stabilim si le vom avea la acel moment!," a declarat ministrul Sanatatii la Antena 3.

Elevii si studentii vor incheia anul scolar

La randul sau, premierul Ludovic Orban a spus ca obiectivul Guvernului este acela de a asigura toate conditiile necesare pentru ca elevii si studentii sa incheie anul scolar si sa poata sustine examenele.

"Obiectivul nostru este sa asiguram toate conditiile posibile astfel incat elevii, studentii sa incheie anul scolar, sa poata sa dea examenele care trebuie date, examenul de capacitate, examenul de bacalaureat. Sigur, in conditiile care vor fi permise de contextul epidemiologic, pentru ca nu riscam ca toti copiii nostri sa piarda un an scolar," a declarat Ludovic Orban la TVR 1.

Anul scolar ar trebui sa se incheie pe data de 12 iunie potrivit structurii 2019-2020.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Ministrul sanatatii Nelu tataru Redeschidere scoli Elevi

Articole recomandate

Citeste si despre