Nicusor Dan, acuzat ca isi pune in pericol copilul. Gest controversat al primarului general al Capitalei

/ / Modificat: 2022-06-08
Nicusor Dan, acuzat ca isi pune in pericol copilul. Gest controversat al primarului general al Capitalei

Primarul Capitalei, Nicusor Dan, este protagonistul unor imagini scandaloase care au facut inconjurul internetului si al presei. Edilul a fost filmat in timp ce traversa neregulamentar, un bulevard foarte aglomerat din Bucuresti, cu fetita de 6 ani in brate. Nicusor Dan a facut acest lucru de doua ori intr-un interval de cateva minute si doar norocul a facut sa nu se intample o tragedie.

Nicusor Dan si-a rezervat cateva ore in weekend pentru a merge in parc impreuna cu fetita lui de 6 ani. La un moment dat, edilul a fost surprins facand un gest nepotrivit, cu fetita in brate. Nicusor Dan a iesit din parc cu cea mica, au mers putin pe trotuar, dupa care primarul a decis sa traverseze pe partea cealalta, in cautarea unui bancomat, conform informatiilor aparute in presa. Pe imaginile surprinse de paparazzi s-a vazut cum edilul a luat copilul in brate si a traversat in fuga, printre masini, Soseaua Oltenitei, un bulevard din Bucuresti foarte aglomerat, cu doua benzi pe sens.

Dupa ce a mers la un bancomat aflat pe partea cealalta a strazii, primarul si-a luat din nou fetita in brate si a traversat in acelasi mod, printre masini. Putin a lipsit sa se intample o tragedie, iar politia atrage atentia ca astfel de situatii nu numai ca sunt periculoase atat pentru adulti, cat si pentru copii, ca le pun viata in pericol si unora, si altora, dar le dau celor mici si un exemplu gresit. Gestul primarului a fost considerat de multi drept scandalos, cu atat mai mult cu cat in apropiere se afla o trecere de pietoni.

Cei de la Sindicatul Europol au publicat pe Facebook filmuletul cu Nicusor Dan si fetita lui si au tras un semnal de alarma:

„Dan trece strada intodeauna pe la trecerea de pietoni.

Nicusor trece strada prin loc nepermis.

Dan isi protejeaza copilul.

Nicusor isi pune in pericol copilul traversand printre masini.

Dan isi invata copilul sa respecte regulile.

Nicusor da un exemplu prost copilului, invatandu-l sa incalce legea.

Fii ca Dan, nu face ca Nicusor!”, au scris cei de la Europol, in dreptul imaginilor.

Ce trebuie sa ii invatam pe copii cu privire la traversare

Lectiile pe care le dam copiilor in legatura cu traficul trebuie sa inceapa de la varste fragede. Atunci cand traversati cu ei, explicati-le mereu, de mici, ca este important sa trecem strada doar pe trecerea de pietoni sau pe la semafor. Luati-i de mana sau in brate atunci cand traversati si invatati-i sa se asigure foarte bine, din ambele parti, atunci cand trec strada.

Daca sunt pe bicicleta, tricicleta sau trotineta, spuneti-le sa coboare de pe ele si sa traverseze mergand pe langa acestea. Nu uitati ca exemplul propriu este cel mai important: degeaba le spuneti cum sa procedeze daca le dati un exemplu gresit si treceti strada cu ei prin locuri nemarcate. Spuneti-i copilului ca este important sa se asigure atunci cand traverseaza singur, chiar daca este o trecere de pietoni semaforizata. Se poate intampla ca unii soferi sa nu vada semaforul si sa nu opreasca la culoarea rosie, asa ca nu strica niciodata o asigurare in plus.

Mare atentie la bulevardele cu mai multe benzi pe sens! Atunci cand traversati o astfel de strada, se poate intampla ca masina de pe prima banda sa opreasca, dar soferii de pe celelalte benzi sa nu va observe. In acest caz, invatati copilul sa nu se grabeasca, sa nu traverseze in fuga si sa se asigure mai intai ca toate masinile opresc.

FOTO: Facebook

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Pericol copii

Articole recomandate

Citeste si despre