Motivul pentru care 80% din personajele animate poarta manusi! Tu il stiai?

/ / Modificat: 2020-06-02
Motivul pentru care 80% din personajele animate poarta manusi! Tu il stiai?

Ai observat ca aproape 80% din personajele animate poarta manusi? Daca te-ai intrebat vreodata care este secretul acestora, jurnalistii de la Vox au aflat raspunsul de la specialisti. 

Astfel, John Canemaker, profesor la Universitatea din New York si istoric de arta a animatiei, a explicat ca exista mai multe motive pentru care personajele din desene animate poarta manusi, iar unul dintre ele este foarte simplu de intuit. 

La inceputul acestei industrii, desenele erau realizate de mana, iar din acest motiv animatorilor le era mai usor sa deseneze manusi. Economiseau timp si efort, pentru ca desenarea unei maini trebuia facut perfect, cu prea multe detalii. 

"Timpul pe care il aveau la dispozitie desenatorii influentau si stilul in care era conturat personajul", a explicat profesorul. De asemenea, un alt motiv a fost faptul ca, in trecut, desenele animate, erau alb-negru. Pentru a crea mai mult contrast si pentru a putea delimita mai bine obiectele si personajele, animatorii au ales optiunea manusilor pentru persoanajele din desene.

Insusi Walt Disney a apelat la acest truc si a explicat ca lui Mickey Mouse i-a pus manusi pentru contrast, dar si pentru a-l face mai uman.In ultimii ani, personajele negative au fost cele care au aparut preponderent cu manusi, pentru ca acestea sunt simbolul secretelor. Antagonistii au mereu ceva de ascuns, iar manusile sunt simbolul intrigilor pe care le pun la cale.

Sursa: filmnow.ro

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre