Ministrul Sanatatii: Ce se intampla in Romania in plina pandemie de coronavirus

/ / Modificat: 2020-03-20
Ministrul Sanatatii: Ce se intampla in Romania in plina pandemie de coronavirus

In situatia in care Romania va ajunge la 4.000 de cazuri de coronavirus, atat cat poate trata sistemul medical de la noi, cazurile mai usoare vor fi tratate la domiciliu, a anuntat ministrul Sanatartii, Victor Costache, intr-un interviu pentru Digi24.

"Nu este o boala complicata, este o boala care consuma foarte multe resurse logistice. Trebuie sa avem foarte multe medicamente si materiale sanitare si sa evitam imbolnavirea rapida a populariei," a precizat ministrul Sanatatii.

Ce spune despre varful epidemiei

Victor Costache a vorbit si despre momentul in care va fi varful epidemiei de coronavirus, dupa ce medicii au spus ca cele mai multe cazuri de imbolnaviri se vor inregistra in a doua decada a lunii aprilie.

"Cred ca vom putea raspunde cam intr-o saptamana, 10 zile la aceasta intrebare. Este foarte important sa analizam evolutia in zilele care urmeaza, ca sa facem o predictie in acest sens. Sunt masuri pre-spital, toate aceste masuri de limitare sociala, pentru a reduce numarul de imbolnaviri si, in paralel, intarim spitalele pentru a creste capacitatea de primiri pentru pacientii cu COVID-19," a mai afirmat Victor Costache.

In incercarea de a stopa raspandirea coronavirusului, ninistrul Sanatatii a precizat ca sapatamana viitoare autoritatile vor da dispozitii suplimentare, cu mai multe restrictii.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Ministrul sanatatii Victor costache

Articole recomandate

Citeste si despre