Ministrul Educatiei, veste buna pentru elevi in prima zi de scoala. Anuntul facut de Sorin Cimpeanu

/ / Modificat: 2022-01-10
Ministrul Educatiei, veste buna pentru elevi in prima zi de scoala. Anuntul facut de Sorin Cimpeanu

Ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, a dat o veste buna elevilor, parintilor si profesorilor chiar in prima zi de scoala din 2022. Oficialul a anuntat ca nu doreste ca scolile sa mai revina la cursurile online. Atat timp cat nu va primi nicio informare de la Ministerul Sanatatii si INSP in cea ce priveste un potential pericol, scolile vor fi deschise. 

„Aș fi preferat să existe teste în școli. Am cerut de mult timp să existe teste în școli. Am fost informați însă de IGSU că din cauza unei contestații, procedura de achiziție a fost blocată. Noi cerem în continuare să fie teste în școli. Am cerut de asemenea și să existe măști de protecție în școli, iar astăzi au fost distribuite în școlile din România 1 milion de măști pentru debutul săptămânii viitoare. Urmează alte aprovizionări”, a spus Cîmpeanu.

„Nu îmi doresc să mai trecem școala în online înainte de a fi pregătiți pentru predarea online. Din perspectivă sanitară există Ministerul Sănătății și INSP, care sunt partenerii noștri de dialog. Acolo sunt specialiștii. Ascult de punctul lor de vedere”, a spus ministrul.

„Eu, ca ministru al Educației, nu doresc să mai modificăm structura anului școlar. Am făcut deja o modificare, am avut o vacanță forțată de evoluția epidemiologică. Ne-a creat foarte multe probleme, a trebuit să micșorăm cu o săptămână vacanța de iarnă, este problema vacanței intersemestriale care nu mai există. Deja avem suficient de multe probleme ca să mai modificăm încă o dată structura anului școlar”, a adăugat Cîmpeanu.

„Pe de altă parte, avem date limită, examene naționale – bacalaureat și evaluare națională – care nu trebuie să fie schimbate, trebuie să se deruleze în zilele care sunt deja cunoscute de către elevi”, a explicat el.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre