Ministrul Educatiei: Scenariul hibrid nu va mai exista

/ / Modificat: 2021-01-15
Ministrul Educatiei: Scenariul hibrid nu va mai exista

Ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, a anuntat ca in momentul in care elevii vor reveni la scoala, data estimata fiind 8 februarie, nu va mai exista scenariul hibrid.

Acest scenariu, care presupunea ca jumatate dintre elevi sa mearga fizic la scoala, iar cealalta jumatate sa invete online, acasa, s-a dovedit ineficient, a declarat ministru Educatiei. 

"In decizia de astazi scenariul de functionare hibrid nu mai exista”, a spus ministrul. Intre galben si verde diferenta este ca in verde merg toti, in galben merg doar pana la clasele a IV-a, in galben nu merg la scoala a V-a, a VI-a si a VII-a si a IX-a, a X-a si a XI-a. Fac ore online. Sistemul hibrid dispare complet. Experientele din educatie ne-au aratat ca nu este eficient. Si mie mi se pare ca este mult mai clar asa, mai simplu si mai clar”, a declarat Cimpeanu.

Ministrul a precizat ca in toate scenariile, copii de gradinita si de clasele primare vor merge la scoala pe tot teritoriul tarii, pentru ca nu exista localitati carantinate, in care rata de infectare sa depaseasca 6 la mie.

“Gradinita si clasele I-IV vor fi in clasa peste tot in Romania. Nu avem nicio localitate in Romania care sa fi depasit 6 la mie, rata de infectare. Scenariile sunt foarte clare, cred ca sunt si usor de inteles si usor de aplicat. Va fi facuta public zilnic lista cu localitatile, impartite pe trei scenarii. Cel verde, in care absolut toate scolile sunt deschise, cel galben in care avem deschise gradinitele, invatamantul primar si clasele terminale, clasele a VIII-a – a XII-a si a XIII-a si zona rosie, in care vor fi deschise gradinitele si clasele I-IV.

Chiar daca sunt peste 3 la mie, rata de infectare, adica avem scenariul rosu, care vor ramane deschise pana la pragul de 6, care genereaza inchiderea si suspendarea majoritatii activitatilor, deci si a scolilor.

Deci, pana la 6, chiar si in scenariul rosu gradinitele si invatamantul primar raman in functiune cu prezenta fizica”, a declarat Cimpeanu, citat de edupedu.ro

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre