Ministrul Educatiei: exista trei scenarii pentru inceperea scolii la toamna

/ / Modificat: 2020-07-21
Ministrul Educatiei: exista trei scenarii pentru inceperea scolii la toamna

Ministrul Educatiei, Monica Anisiei, a declarat marti la Digi24, ca se ia in calcul inceperea scolii in toamna, in mod clasic, dar ca exista si un scenariu hibird. 

Monica Anisie afirma saptamanile trecute ca sunt putine sanse sa inceapa normal scolile la toamna.

„Azi am avut o intalnire cu reprezentantii sindicatelor elevilor, parintilor si studentilor. Pregatim acele scenarii pentru inceperea cursurilor. Deja in spatiul public au fost mentionate aceste scenarii.

Intr-adevar, avem in vedere sa reluam cursurile in mod clasic asa cum am facut pana acum, dar cu respectarea stricta a unor masuri stabilite de ministerul Educatiei. Exista un alt scenariu, hibrid ii spunem noi, cand unii elevi vor fi in clasa si altii vor urmari cursurile de acasa.

In ultimul scenariu am prevazut scenariu sa invatam online, cursurile sa fie desfasurate de acasa, asta numai si numai daca situatia epidemiologica o va impune.

Nu stim cand anume putem sa ne pronuntam cu privire la aceste scenarii”, a declarat Monica Anisie. In ceea ce priveste tabletele pentru elevii din familii cu posibilitati materiale reduse, Monica Anisie a precizat ca acestea ar urma sa ajunga în scoli pana pe 10 septembrie.

Sursa: https://www.stiripesurse.ro/

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre