Ministrul Educatiei, despre cele cinci categorii de elevi si profesori care vor continua sa faca ore online

/ / Modificat: 2021-02-01
Ministrul Educatiei, despre cele cinci categorii de elevi si profesori care vor continua sa faca ore online

Ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, a anuntat ca o decizie finala in ceea ce priveste redeschiderea scolilor va fi luata marti, 2 februarie. Ministrul a facut precizari si despre cele cinci categorii de elevi si profesori care vor continua sa faca ore online chiar si in situatia ipotetica in care scolile se vor deschide din 8 februarie.

Ministrul spune ca desi scenariul hibrid a fost eliminat, orele online vor fi grupate, acolo unde se impune. 

"Vor fi cinci situatii in care elevii vor face cursuri hibrid sau online, a explicat Sorin Cimpeanu. "Desi scenariul hibrid fusese eliminat, el va functiona pentru elevii sau profesorii cu vulnerabilitati, care nu vor putea merge fizic in scoli", a precizat Ministrul Educatiei. 

Cele cinci categorii de profesori si elevi care vor face cursurile tot de acasa

  • elevii care au vulnerabilitati medicale
  • elevii care prezinta simptome de Covid
  • elevii care au apartinatori in familie cu vulnerabilitati
  • profesorii cu vulnerabilitati medicale
  • profesorii care prezinta simptome de Covid

"Programul orar trebuie realizat de scoala astfel incat elevii sa aiba orele online grupate. Acest lucru este valabil doar in ipoteza in care se va decide ca elevii sa revina in scoli din 8 februarie”  a mai spus Cimpeanu. 

"Concret, profesorul de matematica ce are interdictie de a veni fizic la scoala isi va tine orele de matematica  grupate in aceeasi zi a saptamanii, pentru a nu fi pusi elevii in situatia de a avea ora online de la 8 la 9 si apoi celelalte ore la scoala", a explicat Sorin Cimpeanu. 

Articole recomandate

Citeste si despre