Ministrul Educatiei: "Copilul trebuie sa invete in orice situatie"

/ / Modificat: 2020-07-22
Ministrul Educatiei:

Monica Anisie, ministrul Educatiei, a declarat, in cadrul unui interviu recent pentru Digi24, ca pentru reluarea cursurilor in toamna se iau in calcul trei scenarii, insa cel mai plauzibili ar fi scenariul hibrid: o parte dintre elevi sa mearga fizic la scoala si o parte sa urmeze cursurile online. 

Anisie sustine ca revenirea la scoala, in salile de clasa, trebuie sa se faca atunci cand elevii se vor simti in siguranta.

„In spatiul public au fost mentionate aceste scenarii. Avem in vedere sa reluam cursurile in mod clasic insa cu respectarea stricta a unor masuri. Exista un alt scenariu, hibrid, cand unii vor fi in sala de clasa si ceilalti de acasa, urmand sa faca o rotatie in saptamanile urmatoare si in ultimul scenariu am prevazut situatia in care sa invatam online, dar numai in cazul in care situatia epidemiologica o va impune”, a declarat ministrul Educatiei.

Monica Anisie spune ca in perioada urmatoare vor exista discutii cu Minsterul Sanatatii care a transmis deja un ghid pentru intoarcerea copiilor in clase, insa sunt definitivate masurile. 

„Nu stim cand ne putem pronunta pe aceste scenarii, dar trebuie sa facem acest lucru cat mai repede pentru a se putea pregati si autoritatile locale”, a declarat ministrul.

Ministrul Educatiei a declarat ca fiecare copil are dreptul la educatie si ca indiferent de scenariul pe care il va stabili ministerul „copilul trebuie sa invete”.

„Cu siguranta fiecare copil trebuie sa aiba dreptul la educatie. Copilul trebuie sa invete in orice situatie fie in spatiul scolii, fie de acasa. (...) Atunci cand vor reveni la scoala trebuie sa se simta toti in siguranta”, a mai declarat Monica Anisie.

Ministrul Educatiei da asigurari ca pana in data de 10 septembrie in scoli vor ajunge tabletele achizitionate de Guvern.

Sursa: https://www.digi24.ro/

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre