Ministru Monica Anisie le cere parintilor: "Copiii sa citeasca la scoala 20 de minute"

/ / Modificat: 2020-01-17
Ministru Monica Anisie le cere parintilor:

Ministerul Educatiei, Monica Anisie, propune ca, in toate scolile din tara, fiecare copil sa citeasca 20 minute pe zi.

"Propunerea mea este ca in toate scolile din Romania fiecare copil sa citească 20 minute pe zi. Totodata, ii invit pe parinti si bunici sa citeasca sau sa-i sprijine pe copii sa citeasca inca 20 de minute si, daca este posibil, sa discute impreuna despre cele citite. Ma adresez tuturor, pentru ca am incredere in toti profesorii, nu numai in profesorii de limba si literatura romana, arte si stiinte sociale. Gandul meu este si catre profesorii de stiinte sau matematica. Imi doresc ca fiecare dintre dumneavoastra sa se asigure ca fiecare elev intelege notiunile predate si cerintele temelor primite, indiferent de disciplina," a afirmat ministrul Educatiei, intr-o scrisoare deschisa catre profesori, informeaza Agerpres.  

Educatoarele sa le citeasca copiilor

Monica Anisie crede ca lectura si discutiile pe marginea celor citite sunt "cei mai buni prieteni pe drumul dezvoltarii gandirii critice si in construirea de sine," din prima zi a parcursului educational.

Aceasta le cere educatoarelor sa le citeasca copiilor din carti "potrivite," sa ii incurajeze sa puna intrebari, sa aiba rabdare cu ritmul lor de intelegere, sa le dea timp sa isi imagineze lumile descrise in carti.

"Invitatia mea este si pentru realizarea unei punti, prin lectura, intre parinti si profesori. Nu exista o scoala de parinti, insa eu stiu ca cititul impreuna raspunde nevoii atat de mari a copiilor de a fi impreuna cu parintii. Daruiti timp, macar 20 de minute pe zi, copiilor dumneavoastra, citindu-le!," a mai spus ministrul.  

Sursa: Agerpres

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre