Mihaela Bilic despre mancarea de la fast-food: "Nu este atat de toxica"

/ / Modificat: 2019-04-01
Mihaela Bilic despre mancarea de la fast-food:

Tot mai multi parinti tin copiii departe de mancarea tip fast-food, pentru ca nu este sanatoasa.

Medicul nutritionist Mihaela Bilic sustine, insa, ca nu este atat de toxica, dar conteaza foarte mult sa fie consumata cu moderatie pentru ca este foarte concentrata.

Contine mult zahar si multe grasimi. "Doza face otrava", a mentionat nutritionistul, intr-un interviu pentru Digi24.

Aceasta le transmite parintilor ca nu ar trebui sa-si faca procese de constiinta daca ii mai duc, uneori, pe cei mici la fast-food.

"Sper din tot sufletul ca parintii nu au facut din acest tip de experienta un subiect tabu, nicio chestiune care sa fie periculoasa si sa considere ca acolo e un lucru atat de toxic, de nerecomandat, incat ti-ai facut pacat capital. E o chestiune banala. Acolo mancarea e foarte concentrata, e hranitoare. Totul vine din America, din pacate mai multe rele din punct de vedere alimentar, vin de acolo. Chifla are zahar, chifteaua probabil mai multa grasime decat am pune noi. Am vazut inclusiv adolescenti care merg zilnic sa manance in astfel de fast food-uri pentru ca e ieftin si nu erau obezi. E o chestiune pe care a demontat-o un nutritionist de la Stanford, 6 luni, ca raspuns la un film care a circulat foarte mult si acuza fast food-ul ca ar fi cauzator de obezitate si de boli. A mancat 6 luni doar junk food, lucruri foarte procesate, concentrate in grasimi si zahar, dar in limita a 2.000 de calorii, ceea ce pentru un barbat e putin. Dupa 6 luni, medicul a slabit 10 kilograme si analizele de sange au aratat o imbunatatire pana la 30%. Paradoxul e ca doza face otrava. Nimic din ceea ce e comestibil nu e nici periculos, nici nesanatos", spune Mihaela Bilic.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Mihaela bilic Fast food copii

Articole recomandate

Citeste si despre