Metoda ingenioasa prin care o tanara profesoara si-a facut elevii sa iubeasca franceza

/ / Modificat: 2023-07-09
Metoda ingenioasa prin care o tanara profesoara si-a facut elevii sa iubeasca franceza

Indiferent cat de dificila ar fi o materie, exista profesori cu har, dedicati si implicati, care reusesc sa isi faca elevii sa fie interesati de ceea ce predau. Nu este doar cazul unor profesori cu experienta, ci si unii dascali tineri, aflati la inceput de drum, pot gasi metode originale sa ii apropie pe elevi de materia pe care o predau. Este si cazul unei tinere proferoase de limba franceza, din Targu Neamt, care a apelat la o metoda eficienta de a-i face pe elevi sa indrageasca limba franceza, materie pe care o preda.

Bianca Daraba are 24 de ani si preda limba franceza la Liceul Vasile Conta din Targu Neamt. Pentru a-i face pe liceeni sa iubeasca aceasta limba si sa o inteleaga mai usor, profesoara apeleaza la diferite materiale didactice. Astfel, ea preda franceza cu ajutorul unor benzi desenate si prin teatru, iar metoda se pare ca da roade, pentru ca elevii sunt interesati de materie si o invata cu drag.

Metodele profesoarei au fost prezentate de catre publicatia Scoala 9, iar Bianca Daraba a povestit cat de mult au evoluat elevii la materia pe care o preda, odata ce au capatat incredere in ei insisi. S-a inspirat de la fosta ei profesoara de franceza, pe care a avut-o drept model atunci când si-a ales aceasta meserie.

„La liceu, am avut cel mai frumos model, cea mai pasionata profesoara de limba franceza. Era atat de implicata, incat imi doream sa fiu si eu la fel. Limba franceza am invatat-o cu drag datorita doamnei profesoare Cristina Grigori, asa ca atunci cand a trebuit sa aleg o meserie de viitor, nu a existat niciun moment de indoiala sau nesiguranta. Pasiunea ei a devenit pasiunea mea”, a povestit tanara profesoara, pentru publicatia mentionata.

Tanara profesoara a gasit calea spre inima elevilor.

„In fiecare clasa, atunci cand am adresat la prima noastra ora impreuna intrebarea: va place franceza?, foarte putini mi-au raspuns DA. Dar asta, am descoperit mai tarziu, din cauza ca nu au capatat incredere sa se exprime cu un minimum de cuvinte cunoscute. Le-am explicat ca primul rol, si cel mai important, al limbii straine este sa transmiti un mesaj si sa fii inteles, chiar daca exista piedici gramaticale. Mesajul este cel mai important. Odata ce le-am insuflat increderea ca orice greseala este un pas spre invatare, majoritatea copiilor au aratat o extraordinara deschidere spre materia mea, iar pasii mici formeaza acum, spre final de an, un frumos puzzle complet”, a continuat profesoara.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Metode invatare copii Profesori

Articole recomandate

Citeste si despre