Colegiul Hasdeu trebuie sa ii plateasca 3.000 de euro daune morale unui elev care si-a ironizat profesoara de desen intr-un mesaj pe Facebook, in 2018

/ / Modificat: 2024-02-01
Colegiul Hasdeu trebuie sa ii plateasca 3.000 de euro daune morale unui elev care si-a ironizat profesoara de desen intr-un mesaj pe Facebook, in 2018

Colegiul National „B.P. Hasdeu” din Buzau trebuie sa ii plateasca 3.000 de euro daune morale unui elev care si-a ironizat profesoara de desen intr-un mesaj pe Facebook, in 2018, sanctionat atunci cu nota 2 la purtare.

Potrivit Edupedu.ro, in urma cu 5 ani, Andrei Voicu, pe atunci elev in clasa a XI-a la C.N. „B.P. Hasdeu”, a postat pe un grup de Facebook al liceului un videoclip al profesoarei sale de desen, insotit de mesaj ironic. Femeia era pe atunci si solista la trupa Kronos si lansase un videoclip in care aparea imbracata sumar, pe o plaja. Aceasta interpreta o melodie cu versuri nu tocmai educative: „Stau si astept sa ma lipesc de un baiat/M-as duce cu el la un hotel, dar ce pacat ca n-are in portofel…”.

„Colegiul «Bogdan Petriceicu Hasdeu» este liceul in care este interzisa purtarea barbii si a parului lung, dar unde preda una dintre cele mai luminate minti ale sistemului de invatamant, aceasta struto-camila a artei, care se zbate intre vocatia de a canta si de a desena.”, ar fi fost mesajul elevului.

La acea vreme, fapta lui Andrei Voicu a facut obiectul unei anchete disciplinare, la finalul careia s-a ales cu nota 2 la purtare pe primul semestru. Mama elevului, Gabriela Voicu, a deschis actiunea in instanta si a cerut anularea notei scazute si daune morale, scrie Reporterbuzoian.ro.

„A ras impreuna cu toti colegii la ora doamnei, iar aceasta s-a razbunat numai pe el, punandu-i nota 3”, spune Gabriela Voicu.

Pe 10 iunie, Tribunalul Buzau a anulat Hotararea de Consiliul Profesoral, dar si pe cea a Consiliului de Administratie, de sanctionare a elevului Andrei Voicu. De asemenea, in urma deciziei pe fond, institutia de invatamant a fost obligata sa radieze „mentiunile din evidentele scolare in ceea ce-l priveste pe reclamant cu privire la aplicarea notei 2 la purtare pe semestrul I al anului scolar 2018-2019, cu efectuarea cuvenitelor modificari” si sa-i plateasca elevului 3.000 de euro daune morale plus cheltuieli de judecata de 2.800 de lei. Curtea de Apel Ploiesti a pastrat sentinta Tribunalului Buzau.

Prin aceeasi hotarare a instantei, conducerea liceului buzoian este obligata la plata a 200 de lei, reprezentand taxa judiciara de timbru, catre reclamant.

In vara lui 2023, Andrei Voicu a absolvit studiile Facultatii de Psihologie din cadrul Universitatii „Alexandru Ioan Cuza” Iasi, iar in prezent este masterand, mai scrie publicatia locala.

„Daca lasam capul plecat, ramanea cu zece clase. Pentru ca voiau sa-l exmatriculeze fara drept de inscriere trei ani. Va dati seama ca, dupa trei ani, nu mai venea el sa termine liceul.”, a spus mama tanarului pentru Reporterbuzoian.ro.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Profesori Elevi

Articole recomandate

Citeste si despre