Medic pediatru, catre parinti: "Oameni buni e razboi. E momentul sa fiti RESPONSABILI"

/ / Modificat: 2020-03-13
Medic pediatru, catre parinti:

Irina Costache, medic pediatru, atrage atentia parintilor. Intr-o postare pe blogul sau personal, pediatricblog.info, medicul transmite ca nu este deloc de glumit. Raspandirea coronavirusului este din ce in mai accelerata. 

Pediatrul atrage atentia ca numarul cazurilor de Covid-19 este intr-o crestere alarmanta in Romania, iar expunerea este principala sursa de contaminare. 

Aceasta atrage atentia parintilor sa nu mai iasa cu copiii afara. 

"Ei oameni buni e razboi. Stiu ca nu va vine sa credeti, tocmai de aceea scriu. Scriu de pe 29 februarie (TARZIU SI ASA) dupa conferinta RoVaccin cand lumea inca ne linistea ca mortalitatea in COVID-19 e mai mica decat in SARS. A fost un moment de declic, atunci cand, o colega de facultate plecata in SUA m-a tras de aripa si mi-a spus ca sunt in copaci. Ca visez. Ca pun sub pres. CA E GRESIT ASTA.

CE STIM DESPRE COVID 19? CA NU STIM NIMIC despre cum va fi, cat va fi, cat ne va lovi si pe noi.  Lumea se plimba in continuare libera pe strazi.

  • nu exista medicament care sa vindece
  • nu exista vaccin care sa previna
  • nu face nimeni un vaccin atat de repede
  • schemele de medicatie care circula pe internet, cele cu medicamente antiretrovirale sunt incercate la cazurile de terapie
  • schemele de preventie de pe internet, cele cu vitamina C sunt aiureli
  • nu conteaza ca spirtul e sau nu e, nu el te salveaza ci izolarea
  • oamenii care studiaza au ajuns la concluzia ca doar IZOLAREA, oprirea a TOT salveaza VIETI

Medicul a marturisit ca parintii pur si simplu nu isi dau seama de pericolul la care se expun. 

"In parculetul de sub balconul meu sunt ACUM 2 copii cu 2 parinti. Impreuna. Ieri, cand am revenit de la MUNCA era plin de copii cu parinti si bunici in intersectia din Militari unde se afla clinica. Se plimbau. Au traversat in fata mea. S-au intalnit pe partea cealalta. S-au pupat cu totii. Le-am atras atentia. Mi-au aratat semnul ca sunt nebuna. NEBUNA mi-as dori sa fiu, decat sa traiesc acest cosmar care vine cu incetinitorul, dar VINE.

Colegul meu, cu care am vobit aseara, are policlinica inchisa. Toti in autoizolare. Unul din pacientii diagnosticati s-a plimbat la el in policlinica, la alta policlinica si la medicul de familie. Peste tot a imprastiat. Asta e un superimprastietor. 

Aseara in Dorobanti era banchet. Lume la terase, lume la mese, aceleasi imbratisari. Exact asa a fost Milano….lumea nu a inteles ca trebuie sa renunte la viata lor o luna. 70 zile. Asta e media chinezilor, pana acum, carora le-a inchis orice posibilitate de a iesi. Nu stim daca Italia isi va reveni in 2 luni ca ei. Cred ca NU. Matematica si curbele arata ca ei dupa o luna sunt pe crestere. Chinezii dupa o luna ajunsesera la punctul de inflexiune deja, numarul de cazuri scadea. Si chinezii sunt MULT MAI MULTI.

La ora 15 se juca fotbal pe terenul de langa clinica. Parculetul de langa benzinarie era ticsit. Am fost injurata ca la usa cortului cand i-am atras tatalui unui copil atentia ca nu e cazul sa stea acolo.

Irina Costache a dezvaluit, de asemenea, ca in acest moment, cazurile de cancer  nu mai reprezinta urgente. 

Nu se mai interneaza decat URGENTE absolute. Nu se opereaza nimic de rutina. Daca si cancerele (10 avea de operat) ale colegului meu insemnau RUTINA. Cancerul este o rutina oameni buni, COVID 19 NU!

Farmaciile sunt pline. Toti cumpara alcool, vitamina C, pastile de supt. Stau ingramaditi unii langa altii. Vor toti ceva miraculos care sa ii asigure ca nu vor muri. NU EXISTA! Studii intregi spun ca doar statul in casa te asigura.

E momentul sa fiti RESPONSABILI. E momentul sa nu mai acuzati de lipsa de empatie cand va spun ca e nasol, nu va mai cautati zilele acestea de alergii sau bube in cap. Sa nu mergeti la doctor daca nu e MUSAI. Nu e momentul sa va masurati copilul sau sa aflati chestii despre diversificare. Acestea se pot oferi online, se poate discuta la telefon. Daca ati racit STATI ACASA si SUNATI medicul de familie la cabinet/ medicul internist/ pediatru si veti fi indrumat

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre