Media din clasele 5-8 nu se mai ia in considerare la admiterea la liceu

/ / Modificat: 2022-07-12
Media din clasele 5-8 nu se mai ia in considerare la admiterea la liceu

Elevii care urmeaza sa intre in clasa a opta in aceasta toamna vor avea parte de schimbari la admitere la liceu. Este prima generatie in cazul careia media din clasele 5-8 nu se mai ia in calcul la admiterea in liceu.

Anuntul a fost facut de ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu. Acesta a specificat ca in ecuatia calcularii mediei de admitere la liceu, incepand cu 2023, nu se va mai lua in considerare media din clasele 5-8. 

Aceasta schimbare face parte din proiectele de legi din programul ”Romania Educara”, prezentate astazi de Sorin Cimpeanu.

“Este in dezavantajul elevilor sa iei in calcul aceasta pondere a notelor din gimnaziu pentru ca nu mai pot sa faci niciun fel de diferenta intre cei care au note intre 9 si 10, conforme cu competentele pe care le poseda si ceilalti elevi care au note intre 9 si 10 si nu au nicio legatura cu ceea ce trebuie sa insemne un elev de 9 si 10”, a declarat Sorin Cimpeanu, potrivit educatieprivata.ro.

Pana anul acesta, media de intrare la liceu era alcatuita 80% din media de la Evaluarea Nationala si 20% din media generala de absolvire a claselor 5-8.

FOTO: stiridecluj.ro

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre