Marea greseala pe care o fac parintii in Ajunul Craciunului. Preotul Vasile Ioana: "Nu as da copiilor mei niciodata"

/ / Modificat: 2021-12-17
Marea greseala pe care o fac parintii in Ajunul Craciunului. Preotul Vasile Ioana:

Preotul Vasile Ioana, unul dintre cei mai apreciati duhovnici din tara noastra, atrage atentia parintilor asupra unei greseli mari pe care o fac acestia in privinta copiilor chiar in Ajunul Craciunului.

Preotul ii indeamna pe parinti sa nu le mai dea copiilor carne de porc, inainte de Craciun. Parintele spune ca parintii ar trebui sa ii invete pe cei mici ca adevarata semnificatie a Craciunului, care nu este legata de bucate alese de care organismul nu are nevoie.

„Personajul principal al Craciunului nu este porcul”

„Tinerii vor sa le explicam, de ce porcul, de ce turtitele. Tinerii au nevoie de explicatii coerente, corecte, autentice. Tinerii au sete de autentic, deci sa le vorbim, ca altfel se plictisesc. Daca le spunem ca facem asa ca asa spune traditia, e gresit. Trebuie sa le spunem de ce spune traditia asta pentru ca fiecare dintre noi ar trebui sa intelegem tema sarbatorii.

Personajul principal al Craciunului nu este porcul, ci este Isus Hristos, Domnul care s-a nascut intr-o pestera. De aceea, facem o mare greseala ca le prezentam in ajunul Craciunului pomana porcului, o tampenie. Isus Hristos s-a nascut intr-o pestera smerita si noi vorbim de imbuibarea cu porcul si cu pomana porcului.

Le mancam in Ajun si este o mare greseala. Nu as da copiilor mei niciodata carne de porc in ajunul Craciunului, niciodata. Pentru ca eu trebuie sa-mi pregatesc pestera, care este sufletul meu, pentru venirea lui Isus in pestera, pot sa inteleg asta ca o pregatire cu apa si paine, cu post aspru, cu turtele alea care se faceau cu faina si cu miere, atat”, a transmis parintele.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre