Ludovic Orban: Cat timp vor mai ramane inchise scolile si gradinitele?

/ / Modificat: 2020-11-19
Ludovic Orban: Cat timp vor mai ramane inchise scolile si gradinitele?

Premierul Romaniei, Ludovic Orban, a vorbit in cadrul unei emisiuni de la Romania TV despre situtia scolilor si a gradinitelor si a anuntat cat timp vor ramane unitatile de invatamant inchise. 

Premierul sustine ca majoritatea tarilor care pastrasera scolile deschise si prezenta fizica a elevilor in clase au suspendat intre timp cursurile dupa ce au inregistrat cresteri masive de noi infectari cu coronavirus. 

"In Franta au fost proteste pentru a se organiza invatamantul online. Deci sunt decizii care au fost luate si pentru ca populatia de varsta scolara, liceenii, cei care sunt in clasele primare, cei care sunt in invatamantul gimnazial sigur ca nu dezvolta forme severe si de regula sunt asimptomatici. Problema cu ei…", a declarat Ludovic Orban. 

Ludovic Orban a precizat ca scolile si gradinitele vor ramane inchise pana in momentul in care se va inregistra o scadere semnificativa a numarului de noi infectari. 

"Pana la o reducere semnificativa a numarului de infectari zilnice, invatamantul se desfasoara online", a fost raspunsul premierului. 

Orban a mai spus ca “functionarea scolilor presupune cresterea aglomeratiei, presupune grupuri de bunici, de parinti care-si duc copiii la scoala, care interactioneaza intre ei”. “Si alegerile presupun aglomeratie”, a fost replica moderatorului, replica ignorata de premier, care a continuat sa explica ca “si pentru a-i proteja pe copii, si pentru a-i proteja pe profesori, dar si pe parinti, pe bunici este mai bine sa fie suspendate cursurile”.

Sursa: edupedu.ro 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre