Localitatea din Romania in care s-au nascut cei mai multi gemeni si tripleti

/ / Modificat: 2021-12-05
Localitatea din Romania in care s-au nascut cei mai multi gemeni si tripleti

Una dintre localitatile mici din Romania se poate lauda cu un record in ceea ce priveste numarul perechilor de gemeni si tripliti care au venit pe lume in tara noastra.

Este vorba mai exact despre localitatea Sângeorgiu de Mureş, care la recensământul din 2011 avea o populație de doar 9304 locuitor, dintre care 4681 maghiari, 3435 de români și 739 de romi. 

Pana in prezent, in aceasta localitate, care este aproape legată de Târgu Mureș, situându-se la nord de acesta, pe drumul național DN 15 Târgu Mureș – Reghin, au fost nascuti nu mai puțin de 60 de perechi de gemeni şi de tripleţi. Autoritățile locale nu își explică cum au ajuns la o astfel de performanță.

Se crede ca o legatura ar fi cu aerul şi apa sărată din zonă. Satul Sângeorgiu de Mureș este atestat documentar prima dată în anul 1332 cu numele de Sancto Georgio în lista de zeciuială (dijmă) papală. Comuna Sângeorgiu de Mureș este renumită pentru apele sale sărate și nămolul mineral, apa având cea mai mare concentrație de iod din Transilvania (11,4 mg/l). Băile se află la altitudinea de 320 metri și se întind pe o suprafață de peste 13 hectare.

Articole recomandate

Citeste si despre