Laptele pe baza de plante NU este mancare pentru bebelusi

/ / Modificat: 2023-01-21
Laptele pe baza de plante NU este mancare pentru bebelusi

Toti parintii isi doresc tot ce este mai bun pentru copiii lor, dar uneori ceea ce se crede a fi cel mai bun nu este. De aceea, este atat de important sa se urmeze intocmai sfaturile oferite familiilor de catre pediatri. Nu trebuie sa ne jucam cu sanatatea unui copil, chiar daca asta inseamna ca trebuie sa nu tinem cont de valorile morale.

Din cauza faptului ca a urmat doar propriile criterii, fara a tine cont de opiniile profesionistilor din domeniul sanatatii, copilul Sandrinei (30 de ani) si al lui Peter (34 de ani) a murit. Bebelusul nu avea nicio boala, iar parintii l-au autodiagnosticat cu alergii alimentare, fara a merge la un pediatru pentru a confirma aceste informatii. Ei au urmat un stil de viata vegetarian si flexitarian si au decis sa isi hraneasca fiul cu lapte vegetal.

Pana la 6 luni de inchisoare

O instanta belgiana i-a condamnat pe parinti la sase luni de inchisoare cu suspendare, dar este aceasta pedeapsa suficienta pentru o asemenea neglijenta? Un bebelus care nu are pe nimeni altcineva pe lume in afara de parinti de care sa depinda si sa supravietuiasca a murit din cauza unor idealuri care, desi respectate, ar trebui sa fie ignorate atunci cand vine vorba de sanatatea unui bebelus. Un bebelus a murit pentru ca i s-a oferit doar lapte vegetal.

Parintii au un magazin de produse naturale si sustin la maxim alimentele alternative, folosind lapte vegetal pentru cel de-al treilea nou-nascut. Bebelusul, pe nume Lucas, cantarea 4,3 kilograme cand a murit la doar 7 luni. Era deshidratat si subnutrit. Parintii si-au hranit bebelusul doar cu lapte de ovaz, orez si quinoa.

Se pare ca mama nu a avut lapte matern, iar copilul a refuzat laptele praf pentru sugari. Micutul Lucas a murit in timp ce parintii sai il duceau la spitalul din Hasselt in iunie 2014, pe drum. Parintii il dusesera anterior doar la un medic homeopat, care, avand in vedere gravitatea starii copilului, i-a sfatuit sa il duca la spital.

Laptele vegetal NU este un aliment pentru copii

Laptele vegetal nu este o hrana pentru copii, deoarece nu contine substantele nutritive esentiale de care bebelusii au nevoie in primul lor an de viata. Parintii se apara spunand ca au crezut ca copilul lor are intoleranta la lactoza sau gluten, dar nu au mers la un medic specialist pentru a verifica acest lucru sau pentru a fi indrumati cu privire la o dieta buna pentru copilul lor.

Avocatul parintilor i-a aparat pe acestia pe motiv ca nu au vrut sa-i faca rau fiului lor, deoarece aveau grija de el si cautau cea mai buna solutie pentru el. Cu toate acestea, se pare ca nu si-au dat seama ca o solutie mai buna ar fi fost sa se adreseze unui medic specialist, avand in vedere ignoranta lor cu privire la ceea ce are nevoie cu adevarat un bebelus pentru a supravietui si a fi bine hranit.

Articole recomandate

Citeste si despre