Laptele pe baza de plante NU este mancare pentru bebelusi

/ / Modificat: 2023-01-21
Laptele pe baza de plante NU este mancare pentru bebelusi

Toți părinții își doresc tot ce este mai bun pentru copiii lor, dar uneori ceea ce se crede a fi cel mai bun nu este. De aceea, este atât de important să se urmeze întocmai sfaturile oferite familiilor de către pediatri. Nu trebuie să ne jucăm cu sănătatea unui copil, chiar dacă asta înseamnă că trebuie să nu ținem cont de valorile morale.

Din cauza faptului că a urmat doar propriile criterii, fără a ține cont de opiniile profesioniștilor din domeniul sănătății, copilul Sandrinei (30 de ani) și al lui Peter (34 de ani) a murit. Bebelușul nu avea nicio boală, iar părinții l-au autodiagnosticat cu alergii alimentare, fără a merge la un pediatru pentru a confirma aceste informații. Ei au urmat un stil de viață vegetarian și flexitarian și au decis să își hrănească fiul cu lapte vegetal.

Până la 6 luni de închisoare

O instanță belgiană i-a condamnat pe părinți la șase luni de închisoare cu suspendare, dar este această pedeapsă suficientă pentru o asemenea neglijență? Un bebeluș care nu are pe nimeni altcineva pe lume în afară de părinți de care să depindă și să supraviețuiască a murit din cauza unor idealuri care, deși respectate, ar trebui să fie ignorate atunci când vine vorba de sănătatea unui bebeluș. Un bebeluș a murit pentru că i s-a oferit doar lapte vegetal.

Părinții au un magazin de produse naturale și susțin la maxim alimentele alternative, folosind lapte vegetal pentru cel de-al treilea nou-născut. Bebelușul, pe nume Lucas, cântărea 4,3 kilograme când a murit la doar 7 luni. Era deshidratat și subnutrit. Părinții și-au hrănit bebelușul doar cu lapte de ovăz, orez și quinoa.

Se pare că mama nu a avut lapte matern, iar copilul a refuzat laptele praf pentru sugari. Micuțul Lucas a murit în timp ce părinții săi îl duceau la spitalul din Hasselt în iunie 2014, pe drum. Părinții îl duseseră anterior doar la un medic homeopat, care, având în vedere gravitatea stării copilului, i-a sfătuit să îl ducă la spital.

Laptele vegetal NU este un aliment pentru copii

Laptele vegetal nu este o hrană pentru copii, deoarece nu conține substanțele nutritive esențiale de care bebelușii au nevoie în primul lor an de viață. Părinții se apără spunând că au crezut că copilul lor are intoleranță la lactoză sau gluten, dar nu au mers la un medic specialist pentru a verifica acest lucru sau pentru a fi îndrumați cu privire la o dietă bună pentru copilul lor.

Avocatul părinților i-a apărat pe aceștia pe motiv că nu au vrut să-i facă rău fiului lor, deoarece aveau grijă de el și căutau cea mai bună soluție pentru el. Cu toate acestea, se pare că nu și-au dat seama că o soluție mai bună ar fi fost să se adreseze unui medic specialist, având în vedere ignoranța lor cu privire la ceea ce are nevoie cu adevărat un bebeluș pentru a supraviețui și a fi bine hrănit.

Articole recomandate

Citeste si despre