Jurnal de mama cu Covid-19: Parca as fi inghitit sticla, iar corpul parca imi lua foc

/ / Modificat: 2020-03-22
Jurnal de mama cu Covid-19: Parca as fi inghitit sticla, iar corpul parca imi lua foc

Covid-19 face ravagii in intreaga lume in ultimele saptamani, iar omenirea s-a impartit intre cei care iau in serios pandemia si cei care tind sa minimalizeze efectele coronavirusului SARS-CoV-2. Sunt multi care cred ca boala este asemanatoare unei gripe obisnuite si ca teama este exagerata, insa marturiile celor care chiar au trecut prin chinurile ei sunt tulburatoare.

Mandy Carlton este din Newcastle si are 46 de ani. A fost depistata pozitiv cu noul coronavirus dupa ce a ajuns la spital cu temperatura foarte ridicata. A fost externata dupa doar 12 ore si trimisa acasa cu recomandarea de a continua tratamentul cu paracetamol.

Femeia suspecteaza ca a luat virusul de la fiica ei, care l-ar fi contractat la scoala. Chiar cea mica a ajuns acasa cu temperatura, iar dupa un timp Mandy a inceput sa se simta si ea foarte rau.

"Am avut temperatura mare si dureri puternice in gat. Ma simteam de parca as fi inghitit sticla. Dormeam cam 20 de ore pe zi. Febra am avut o data 37,9 si o data peste 39. Am o tuse uscata, ciudata, care doare. Ma simteam ca si cum corpul mi-ar fi luat foc, ma trezeam uda leoarca, cu o senzatie oribila. Am mai avut gripa inainte, dar asta era diferit", a povestit Mandy, care isi crese singura cei trei copii.

E jale si in spitalele din Marea Britanie

Numarul de cazuri de Covid-19 a crescut alarmant in ultimele zile, iar spitalele din Marea Britanie fac deja fata cu greu. Si situatia merge din rau in mai rau.

"Cand cei de la spital au spus ca sunt suficient de bine ca sa merg acasa si sa stau la autoizolare, am intrebat cum aveam sa ajung acasa. Au spus ca pot sa astept 9 ore pentru a incerca sa ma trimita acasa cu un transport special sau ca pot sa rog un prieten sa ma duca. Am facut un atac de panica, dar cea mai buna prietena si-a riscat propria sanatate ca sa ma duca acasa. Nu invinovatesc nicio secunda doctorii sau asistentele, ci guvernul. Medicii si asistentele sunt minunati, dar confuzi din cauza schimbarilor de procedura care se petrec de la o ora la alta. Sunt epuizati", spune Mandy.

Femeia a stat internata in spital 12 ore, suficient pentru a vedea niste lucruri socante: desi fusese internata la izolare, pe sectia pentru coronavirus, infirmierii care au dus-o cu targa la RMN nu purtau masti medicinale; nici macar parmedicii nu aveau masti; spitalul ramasese fara perne si a trebuit sa doarma cu capul pe un halat.

"O asistenta mi-a spus ca am avut noroc ca am ajuns acum la spital. Momentan reusesc sa faca fata cat de cat, dar in cateva saptamani va fi mult mai rau".

Cred ca sunt norocoasa ca m-am imbolnavit printre primii. Virusul mi-a invadat sistemul imunitar si m-a transformat dintr-o antreprenoare intr-o femeie cu un chist gastric spart, care vomita sange, in doar cateva ore. Cand virusul iti atinge punctele slabe, o face cu simt de raspundere. De ce ma simt norocoasa? Pentru ca am supravietuit.

Taguri Covid - 19

Articole recomandate

Citeste si despre