Fiul meu a petrecut 10 zile in spital cu boala Kawasaki, care are legatura cu Covid-19

/ / Modificat: 2020-05-06
Fiul meu a petrecut 10 zile in spital cu boala Kawasaki, care are legatura cu Covid-19

Hayley Grix si-a dat seama ca ceva nu era in regula cu fiul ei, Marley, in varsta de trei ani, in prima noapte dupa Paste. Micutul a devenit neobisnuit de nelinistit. 

"In mod normal este un copil foarte bun si doarme 12 ore pe noapte. Dar in acea noapte a inceput sa planga si ne-a strigat. M-am gandit imediat ca ceva nu este in regula," povesteste mama, potrivit The Telegraph.

Copilul a fost tratat pentru boala Kawasaki

Mama a decis sa-i verifice temperatura si era de 38 de grade. "A fost primul semn de avertizare," spune ea. Nu pentru coronavirus, asa cum s-a dovedit, ci pentru ceva ce nu mai auzise pana acum: boala atipica Kawasaki, o afectiune potential fatala care afecteaza mai ales copiii sub cinci ani.

"Copilul a inceput sa se planga ca il doare gatul, iar in zilele urmatoare starea lui s-a agravat. A aparut diareea, durerea de stomac si febra. Ganglionii de la gat erau umflati si ii aparuse niste pete pe maini si picioare si respira foarte repede. Era ingrozitor," mai spune mama.

Hayley si-a ascultat instictul si l-a dus pe Marley la spital, unde i s-au facut mai multe teste pentru aflarea diagnosticului. Medicii au banuit, in prima instanta, ca este vorba de o reactie atipica la coronavirus.

Testul de COVID al baietelului a iesit negativ, iar medicii l-au tratat pentru boala Kawasaki.

Ce le transmite parintilor mama lui Marley

Dupa 10 zile, Marley a fost externat din spital si se simte bine. Mama sa a facut publica povestea pentru a-i ajuta pe alti parinti care s-ar putea confrunta cu o situatie asemanatoare.

"Tot ce pot face este sa impartasesc acest mesaj. Cauta imediat ajutor daca copilul tau nu este bine si instinctul iti spune ca ceva nu este in regula. Tu iti cunosti cel mai bine copilul.

Stiu ca oamenii sunt reticenti sa mearga la spital din cauza coronavirusului. S-ar putea sa credeti ca le faceti o favoare tinandu-i acasa, dar daca sunt intr-adevar bolnavi, trebuie sa solicitati ajutor," adauga mama lui Marley.

Alerta care i-a atentionat pe medici 

La sfarsitul lunii aprilie, specialistii britanici au emis o alerta sanitara dupa ce mai multi copii au ajuns la Terapie Intensiva, din cauza unui sindrom inflamator, care ar putea avea legatura cu noul coronavirus.

Specialistii de la Paediatric Intensive Care Society sustin ca sindromul are caracteristicile unui caz de Covid-19. In plus, durerea abdominala, inflamatia cardiaca si simptomele gastro-intestinale sunt, de asemenea, simptome ale infectiei cu noul coronavirus.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Spital Boala kawasaki, Covid - 19

Articole recomandate

Citeste si despre