Incepe Evaluarea Nationala 2024, pentru elevii din clasele a II-a, a IV-a si a VI-a. Luni are loc prima proba la limba romana

/ / Modificat: 2024-05-12
Incepe Evaluarea Nationala 2024, pentru elevii din clasele a II-a, a IV-a si a VI-a. Luni are loc prima proba la limba romana

Subiectele de la Evaluarea Nationala clasa a II-a, limba si comunicare - scris

Elevii de clasa a II-a au sustinut astazi proba scrisa la Limba romana din cadrul Evaluarii Nationale. Potrivit Edupedu.ro, la primul exercitiu acestia au avut de scris o felicitare pentru o colega cu ocazia zilei de nastere. Cea de-a doua cerinta a fost sa redacteze un text din 6 propozitii in care sa prezinte o intrecere de jocuri sportive.

Examenul a avut doua variante: 1 si 2, iar fiecare elev a primit una dintre ele de rezolvat. Timpul de rezolvare alocat a fost de 30 de minute.

Testul numarul 1:

Testul numarul 2:

In perioada 13-17 mai, elevii de clasa a II-a vor sustine testari de evaluare nationala. Acestea se vor desfasura in salile de clasa in care au activitati elevii in mod obisnuit. Pe baza rezultatelor, se fac planuri individualizate de invatare, de catre cadrele didactice, acolo unde identifica probleme.

Notele nu vor fi trecute in catalog si nu vor fi facute publice. Acestea vor fi comunicate parintilor.

Stire initiala:

Luni, 13 mai, incepe Evaluarea Nationala 2024 pentru elevii din clasele a II-a, a IV-a si a VI-a. Peste 500.000 de copiii vor sustine probele la romana, matematica si stiinte ale naturii si la limba materna.

"In perioada 13 - 29 mai este programata sesiunea de evaluari nationale la finalul claselor a II-a, a IV-a si a VI-a in anul scolar 2023 - 2024, care se adreseaza unui numar de peste 500.000 de elevi (cumulat)", a anuntat duminica Ministerul Educatiei Nationale.

Luni, 13 mai, va avea loc evaluarea competentelor la finalul clasei a II-a, cu proba de Limba si comunicare - scris - Limba romana, respectiv proba de Limba si comunicare - scris - Limba materna pentru elevii apartinand minoritatilor nationale.

Marti, 14 mai, elevii claselor a II-a vor sustine proba de Limba si comunicare - citit - Limba romana, iar miercuri, 15 mai, elevii vor sustine proba de Limba si comunicare - citit - Limba materna.

Pe 16 mai, va avea loc proba la matematica si stiintele naturii, iar vineri, 17 mai, se va desfasura proba din cadrul EN II (Limba si comunicare - scris-citit - Limba romana pentru minoritatile nationale), sustinuta de elevii apartinand minoritatilor nationale

Calendar Evaluare Nationala pentru clasele a II-a, a IV-a si a VI-a in anul scolar 2023-2024

Calendar Evaluare Nationala clasa a II-a

  • 13 mai – Limba si comunicare – scris – Limba romana
  • 13 mai – Limba si comunicare – scris Limba materna
  • 14 mai – Limba si comunicare – citit – Limba romana
  • 15 mai – Limba si comunicare – citit – Limba materna
  • 16 mai – Matematica si Stiinte ale naturii
  • 17 mai – Limba si comunicare – scris-citit – Limba romana pentru minoritatile nationale

Calendar Evaluare Nationala clasa a IV-a

  • 21 mai – Limba Romana
  • 22 mai – Matematica
  • 23 mai – Limba materna

Calendar Evaluare Nationala clasa a VI-a

  • 28 mai – Limba si comunicare
  • 29 mai – Matematica si Stiinte ale naturii

Surse: edupedu.ro, portalinvatamant.ro
Foto: Pixabay, Edupedu

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Evaluarea nationala Examene nationale

Articole recomandate

Citeste si despre