Imaginea umanitatii: O asistenta imbratiseaza un bebelus cu complicatii COVID, separat de mama

/ / Modificat: 2021-03-26
Imaginea umanitatii: O asistenta imbratiseaza un bebelus cu complicatii COVID, separat de mama

Aceasta fotografie a facut deja inconjurul lumii, fiind considerata o imagine simbol a umanitatii si profesionalismului. A fost facuta in sectia de Terapie Intensiva a Spitalului Salesi din Ancona, unde Matteo Maurizio, un bebelus de 7 luni, infectat cu Covid, se afla internat pentru o operatie delicata. 

"Atat eu, cat si fiul meu am fost testati pozitiv pentru COVID. Nu l-am putut vedea si mi-au trimis aceasta imagine a umanitatii si profesionalismului", a marturisit mama bebelusului.

"Acea frumoasa fotografie, un simbol al imbratisarii protectoare a copilului meu"

O fotografie foarte tandra, spontana, care explica mai bine de o mie de cuvinte profesionalismul si umanitatea personalului medical din spitalul de copii Salesi, care s-a ocupat de tratarea unui bebelus in varsta de 7 luni a carei viata era pusa in pericol de complicatiile aparute in urma infectiei cu COVID. 

Cuvintele Robertei Ferrante, tanara mama a copilului, nevoita sa stea separata de bebelusul sau, traduce durerea si neputinta unei perioade dificile, care a inceput pe 3 martie, dupa ce ea si bebelusul sau au fost testati pozitiv cu noul coronavirus. 

Fotografia simbolica a fost facuta in interiorul sectiei de Terapie Intensiva si infatiseaza o asistenta „epuizata, urmand regulile stricte din vremurile pandemiei, care se joaca cu Matteo Maurizio, il mangaie si tine suzeta in mana stanga:

„Personalul a fost exemplar, nu-l voi uita. Un medic m-a tinut mereu la curent cu starea fiului meu. M-au linistit mereu si mi-au spus ca vor avea grija de fiul meu, deoarece nu puteam fi langa el. In cel mai greu moment, mi-au trimis aceasta fotografie. A fost o bucurie imensa, in cosmarul pe care il traiam de cateva zile", a spus mama bebelusului. 

Totul a inceput pe 3 martie, cand Matteo Maurizio a fost transportat la Salesi din cauza unei tulburari intestinale. Medicii i-au facut micutului mai multe investigatii si au decis ca trebuie operat. 

"La 7 dimineata chirurgul a iesit si mi-a spus: „Prima parte a operatiei a decurs bine, am indepartat o parte a intestinului, dar va fi bine”. 

Dupa operatie, starea de sanatate a bebelusului s-a imbunatatit. A mai ramas o saptamana in sectia de Terapie Intensiva, apoi mama si bebelusul s-au reintalnit. Au fost dusi intr-o camera izolata a spitalului, fiind inca pozitivi, unde au mai stat internati inca trei zile. 

"Era plin de tuburi, dar cel putin eram impreuna. Sotul meu nu putea sa fie prezent din cauza riscului de contagiune. Nu-l voi uita pe fratele meu care a ramas sub fereastra camerei pentru a-mi da putere”, a povestit Roberta, mama micutului. 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre