Graham, baiatul de 7 ani care stie sa piloteze avioane si viseaza sa mearga in spatiu cu Elon Musk

/ / Modificat: 2021-01-18
Graham, baiatul de 7 ani care stie sa piloteze avioane si viseaza sa mearga in spatiu cu Elon Musk

Capacitatile unor copii sunt incredibile. Daca nu crezi, trebuie sa afli povestea lui Graham Shema, un pusti care la varsta de 7 ani stie sa piloteze avioane. Interesul micutului pentru aviatie a aparut dupa un incident petrecut la casa bunicii sale.

Si de atunci, nici macar pandemia nu l-a facut sa-si piarda pasiunea pentru avioane. In general, copiii nu stiu nici macar la adolescenta ce profesie sa urmeze, insa unii ajung sa isi descopere vocatia pentru o meserie de la o varsta frageda. Este si cazul lui Graham Shema. La doar sapte ani, acest baiat este capabil sa piloteze avioane.

In presa este cunoscut sub numele de “Capitan”si a fost intervievat de ambasadorul german si ministrul ugandez al Transporturilor. Nu este surprinzator faptul ca el a devenit o adevarata senzatie in tara sa si ca povestea lui trece si frontierele, devenind virala. 

Cand avea 3 ani, Graham stia deja cum sa rezolve probleme complexe de matematica si stiinta, iar acum, cativa ani mai tarziu, este un adevarat iubitor al aeronauticii. A zburat ca ucenic de aproximativ trei ori intr-un Cessna 172 si spune ca vrea sa fie pilot si astronaut si sa calatoreasca intr-o zi pe Marte.

Idolul sau este Elon Musk, fondatorul Tesla si Space X. Dupa cum putem vedea in videoclip, instructorul ii cere sa explice modul in care functioneaza motoarele unui avion Bombardier CRJ900 si cel mic raspunde in mod adecvat fara sa ezite aproape o clipa.

Cum si-a descoperit pasiunea pentru aviatie? 

Intr-o zi, in timp ce se juca in afara casei bunicii lui, la marginea orasului Kampala, capitala ugandeza, a vazut un elicopter de politie zburand atat de jos incat a atins acoperisul casei. Dupa acest eveniment, in loc sa fie traumatizat, s-a trezit ceva in el si a inceput sa-si puna sute de intrebari despre functionarea avioanelor.

Acesta este motivul pentru care, in 2019, a contactat o academie de aviatie locala si a inceput sa faca cursuri acasa pe piese de aeronave si alt vocabular aeronautic. Abia cinci luni mai tarziu, si-a inceput antrenamentul de zbor. Intre ianuarie si martie 2020, a zburat de trei ori ca copilot, dar, din pacate, pandemia l-a obligat sa-si suspende practicile.

Cu toate acestea, acest lucru nu l-a facut sa-si piarda interesul si, pana cand poate relua zborul, s-a concentrat pe studierea teoriei si continuarea invatarii datorita simularii si realitatii virtuale. Nu exista nicio indoiala ca pasiunea acestui micut il va face sa atinga obiective grozave.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre