Gradinitele si cresele private, dar si after school-urile, redeschise dupa 15 iunie

/ / Modificat: 2020-06-09
Gradinitele si cresele private, dar si after school-urile, redeschise dupa 15 iunie

Klaus Iohannis a anuntat ce masuri noi de relaxare vor intra in vigoare incepand cu data de 15 iunie. Astfel, de la aceasta data vor putea fi redeschise gradinitele si cresele private, dar si after-school-urile. 

De asemenea, este posibil ca starea de alerta sa fie prelungita, deoarece numarul imbolnavirilor de coronavirus nu a scazut foarte mult. 

Incepand cu 15 iunie vor putea fi redeschise mallurile, dar nu si restaurantele si locurile de joaca din incinta acestora. Piscinele se vor redeschide, dar doar cele aflate in exterior, a mai anuntat Presedintele.

Vor fi permise evenimente private, nu publice, cu maximum 50 de participanti in exterior si maximum 20 in interior.

Iata declaratia presedintelui:

”Am luat in discutie situatia epidemiei, am luat in discutie posibile masuri de relaxare si am luat in discutie evident necesitatea prelungirii starii de alerta.

As incepe cu partea pozitiva, cu masurile de relaxare: avand in vedere ca in ultima vreme numarul de noi imbolnaviri nu a scazut semnificativ, dar nici nu a crescut semnificativ, consideram ca este posibil sa continuam cu cateva noi masuri de relaxare, adica unele dintre restrictiile care sunt acum in vigoare nu vor mai fi in vigoare dupa 15 iunie.

As exemplifica cele mai importante dintre acestea.

Dupa 15 iunie se vor putea redeschide mall-urile, dar fara restaurante si fara locuri de joaca.

Vor fi posibile evenimente private, atentie, nu publice, private cu un numar mai mare de participanti, in speta 20 de persoane daca evenimentele sunt in interior si 50 de persoane daca evenimentele vor avea loc in exterior.

Pentru a veni in sprijinul parintilor care vor lucra, care vor trebui sa mearga la serviciu si in perioada vacantei scolare, va fi posibila, nu obligatorie, dar va fi posibila dupa 15 iunie redeschiderea after school-urilor, a gradinitelor si creselor private.”

Articole recomandate

Citeste si despre