Gestul facut de elevii unui liceu de arta pentru copiii internati in spital: „Ne-am dorit sa fie un loc cat mai placut”

/ / Modificat: 2023-02-02
Gestul facut de elevii unui liceu de arta pentru copiii internati in spital: „Ne-am dorit sa fie un loc cat mai placut”

Elevii Liceului de Arta din Zalau au facut un gest emotionant pentru toti copiii care trec pragul Spitalului Judetean din oras. Acestia au creat o lume de basm si au pictat personaje din povesti pe peretii viitorului Ambulatoriu de pediatrie din Spitalul Judetean de Urgenta. La activitatea artistica au luat parte aproximativ 40 de elevi de la liceul de arta care, alaturi de profesorii lor, au muncit timp de doua saptamani pentru a schimba complet infatisarea holurilor spitalului.

„Am incercat sa pictam personaje din povesti si desene animate, vesele, care sa-i introduca pe copii intr-o lume de basm si sa se simta confortabil cand vin la medic. Au lucrat aici in jur de 40 de copii, voluntari. Toti au fost foarte entuziasmati si foarte bucurosi, mai ales dupa perioada pandemiei, cand nu am putut derula astfel de proiecte. S-au bucurat mult atat ei, cat si parintii, ca au sansa sa faca altceva, de dimensiuni mult mai mari. Au avut astfel ocazia sa vada cum se organizeaza materialele, suprafata, tehnica. Materialele ne-au fost puse la dispozitie de catre Spitalul Judetean. Noi am venit doar cu talentul, munca si entuziasmul”, a declarat, pentru Agerpres, Malina Cionfi, profesoara la Liceul de Arta si una dintre coordonatoarele proiectului.

Ambulatoriul proaspat renovat va fi dat in folosinta in cateva zile. Managerul spitalului a explicat ca spatiul recent decorat a fost destinat initial sectiei de stomatologie a spitalului, dupa care a gazduit sectia de boli infectioase. Dupa renovare, spatiul a fost transformat in ambulatoriu pentru sectia de pediatrie, iar conducerea spitalului si-a dorit ca cei mici sa se simta bine cand vin la doctor si sa gaseasca o atmosfera linistitoare si relaxanta.

„Ne-am dorit ca Ambulatoriul de pediatrie sa fie un loc cat mai placut si mai primitor pentru copii si asa am ajuns sa lucram cu elevii de la Liceul de Arta. A iesit ceva frumos. Am cumparat si mobilier pentru copii, un televizor la care cei mici sa se poata uita la desene si o tabla pe care sa poata desena. Vor fi cabinete de chirurgie si ortopedie, psihiatrie si neurologie, adica servicii medicale clinice in ambulatoriul de specialitate pediatrica. Speram ca spatiul sa fie functional de saptamana viitoare”, a precizat Rodica Albert, managerul Spitalului Judetean, pentru aceeasi sursa.

FOTO: Liceul de Arta „Ioan Sima” Zalau

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Gesturi copii Gest viral

Articole recomandate

Citeste si despre