Gabriela Firea, ofera ajutor familiilor cu 3 sau mai multi copii: “Fara familii sanatoase si fericite, viitorul acestei tari este in pericol”

/ / Modificat: 2022-07-06
Gabriela Firea, ofera ajutor familiilor cu 3 sau mai multi copii: “Fara familii sanatoase si fericite, viitorul acestei tari este in pericol”

Gabriela Firea, ministrul Familiei, a discutat cu Asociatia Familiilor Numeroase pentru oferirea de ajutoare familiilor care au trei sau mai multi copii. Ajutorul urmeaza sa fie acordat sub forma de carduri de reducere care sa acopere diferite necesitati, in functie de familie, de la alimente, la esucatii si pana la masini si combustibili.

Prin acest lucru se doreste ajutorarea familiilor care au probleme financiare, in special in aceasta perioada in care scumpirile se tin lant, dar si motivarea celor care au un copil, sa faca mai multi.

”Familiile numeroase, cu 3 sau mai multi copii, care muncesc si isi duc copiii la scoala trebuie sa simta mai mult sustinerea statului. Ei sunt adevaratii eroi ai acestor zile in care dificultatile economice afecteaza din ce in ce mai multe familii. Motiv pentru care multe amana conceperea unui copil sau se limiteaza la unul, desi si-ar dori mai multi.

M-am bucurat sa ma intalnesc cu reprezentantii Asociatiei Familiilor Numeroase (ASFANU) care promoveaza, sustine si reprezinta interesele familiilor cu 3 sau mai multi copii.

Am discutat despre implicarea Ministerului Familiei in initiative comune privind imaginea si recunoasterea familiei numeroase in societate, prin Legea familiilor numeroase, un Card pentru familiile numeroase, asa acum exista in multe state europene, in baza caruia aceste familii sa aiba beneficii: reduceri la alimente, masini, combustibil, servicii bancare, educatie, imbracaminte si incaltaminte, asigurari, turism, restaurante, servicii medicale.

Am abordat si problema sprijinului care poate fi acordat pentru sustinerea familiilor numeroase in cazul inscrierii la cresa, gradinita, activitati extrascolare. Exista multe mame care sunt nevoite sa renunte la serviciu atunci cand apar mai multi copii, pentru ca nu-si permit costurile unei educatii timpurii sau copiii talentati in diferite domenii care nu-si pot urma pasiunile din cauza costurilor ridicate in cazul familiilor numeroase.

Provin dintr-o familie cu 4 copii si stiu cat de vesela este viata cu mai multi frati dar si cate nevoi si probleme apar, inevitabil. Parintii sunt primii care se straduiesc ca viata copiilor lor sa fie cat mai buna, dar si autoritatile trebuie sa se implice.

Romania trece de ani de zile printr-o criza demografica profunda. Ca ministru al familiei, tineretului si egalitatii de sanse militez pentru sprijinirea atat a familiilor tinere, care trebuie incurajate, cat si a celor “cu state vechi”.

Fara familii sanatoase si fericite, viitorul acestei tari este in pericol.

Conform unui studiu recent facut de ASFANU, in 2021 erau 225 540 de familii numeroase in Romania, in crestere cu peste 15% fata de 2020”, a transmis Gabriela Firea intr-o postare pe Facebook. 

FOTO: adevarul.ro

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Ajutor mame

Articole recomandate

Citeste si despre